.

Hova vezet a növekvő tudatosságJelenleg hatalmas tudati változás zajlik a Földön. Ennek jelei egyre több helyen láthatóak, érzékelhetők.

 
Az egyik ilyen szembeötlő jelenség a spritualíitás terjedése. Néhány évtizeddel ezelőtt kinevették, nem vették komolyan azokat az embereket, akik különböző rezgésszintekről, más dimenziókban létező világokról, életüket befolyásoló láthatatlan energiákról beszéltek.
Mára ez a helyzet megváltozott. A spiritualítás témáját növekvő érdeklődés kíséri. Ma már ezek a nem látható, de valamilyen formában mégis tapasztalható dolgok bekerültek a publikus témák körébe.

A változások bennünk zajlanak, növekszik tudatosságunk.
 

Tudatosság:

„A figyelem szándékos, elfogadó és nem ítélkező összpontosítása a jelen pillanatban fellépő érzelmekre, gondolatokra és érzékelésekre”

Wikipedia

Életutünk útjának keskeny ösvénye melletti veszélyeket  csak önmagunk és környezetünk tudatos figyelésével kerülhetjük el. Ha nem figyelünk és cselekedeteinket tudatunk helyett egónk, vagy ösztöneink vezérlik könnyen  megbotlunk és beleesünk abba a sokat emlegetett "mélyvízbe" amiből csak keserves erőfeszítések révén tudunk kievickélni.

A tapasztalatok összesítése, tudatosítása viszi az emberiséget fejlődésnek következő lépcsőfokára. Az is tudatosodás, ha észrevesszük, bármilyen politikai párt van hatalmon, az csak vezetőinek és a párt holdudvarának érdekeit képviseli. A szellemi fejlődés következő foka, mikor rájönnek az emberek saját teremtő képességükre, és olyan társadalmat teremtenek, aminek polgárai nem egy önjelölt vezérre helyezik a felelősséget és tőle várják életük problémáinak megoldását, hanem saját maguk döntenek sorsukról és felvállalják döntésük következményeit. Ilyen társadalmi forma még nem létezik, ehhez további tudati változásokra van szükség.

Spirituális körökben az évezredek kézzel nem fogható tapasztalatait összesítik. A Föld  különböző helyein élt mesterek hasonlóan, vagy ugyanúgy látták a világ felépítését és ezen tanítások esszenciája képviseli a mai spirituális világnézet alapjait.
 

A spiritualitás összefoglaló kategórianév. Olyan világnézeti formák, amelyek elsősorban a szellemi, természetfeletti erők, illetve a lélek értelmezésén, magyarázatán alapuló irányzatok közös neve

Wikipédia


A spirituális világlátás szerint egy tudattal rendelkező ősenergia, amit nevezhetnek Teremtőnek, Istennek vagy mindent átható Energiának, hozta létre a világmindenséget. MInden ebből az egy erőből indul ki és minden ide tér vissza. Ez a tudattal rendelkező ősenergia hozta létre világunkat és teremtette meg benne az életet, ahol az élőlények életük tapasztalatával gazdagítják teremtőjüket.

Az ilyen világlátás szerint a teremtés következő lépcsőfoka a felemelkedés. Ekkor az érintett világok egy magasabb dimenzióba lépnek. A Földön ez alatt olyan tudati változást kell érteni, amelynek következtében az emberiség elér egy olyan magas szellemi szintre, ahonnan felülről, sokkal nagyobb rálátással tudja irányítani életét. Ennek előfeltétele bizonyos fizikai változások megvalósulása.
 

Magasból más a perspektíva

A tudomány szerint még a szilárd tárgyak atomjai is állandó mozognak, rezegnek. Ezt a rezgésszintet mérni is lehet. A Föld esetében ezt a rezgést Shumann rezonanciának nevezik, melynek értéke 7,83 Hz.
A felemelkedés folyamán ez a rezgésszám az univerzumból érkező energiák hatására emelkedni fog, aminek jelei időszakosan már érezhetőek.
Ahogyan átalakul világunk, mi magunk is mássá válunk. Mindez sejtszinten történik, ami persze kihatással van a fizikai testünkre is. A beérkező energiák alkalmassá teszik testünket a magasabb rezgészintű környezethez való alkalmazkodásra.
Egészséges embereknél az utóbbi időkben tapasztalható különös tünetek ennek a változásnak a jelei. Ilyen tunetek a megmagyarázhatatlan fáradtság, különös nyomás, szorítás a mellkason, enyhe lüktető fájdalom fejünk két oldalán a halántékunkon, reggel fáradtabban ébredünk, mint ahogy lefeküdtünk.
Azért orvossal is tanácsos konzultálni, hogy ezek a tünetek nem vezethetőek e vissza valamilyen szervi bajra. Ha nem, akkor ezek felemelkedési tünetek, amik testünkben zajló változásokat jelzik.

Tudatosodásunk folyamán rá fogunk jönni, hogy mi nem csak emberi testben élő lények vagyunk spirituális tapasztalatokkal, hanem spirituális lények vagyunk emberi tapasztalatokkal.
 

A tudatosság növekedése elvezet egy valóságosabb világkép kialakulásához, a belső béke megteremtéséhez, egy harmonikusabb életvitel kialakításához..  

 
 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol