.

Hova tűnik ebből a misztikus lyukból a víz?Portugáliában a Sierra de la Estrella hegységben van egy tó, amelyből szabályos kör alakú lyukban folyik el a víz.

 

A jelenség azért is érdekes, mert a parton a víz mellett sétálva látni nem, csak a furcsa zajt hallani, ahogy zubog a víz a mélységbe. Fényképezni is a levegőből, vagy a környező magaslatokról lehet.
 
A helyet Covão do Conchos-nak hívják, ami körülbelül azt jelenti, gáttal felduzzasztott mesterséges tó. A tóban gyüjtik össze a Ribeira das Naves vizét. Ez a víznyelő is mesterséges alkotás és még a gátak megápítése és a tó feltöltése előtt építették 1955-ben. A föld alatti csővezeték másfél kilométerre hosszú és csatlakozik a közeli Lagoa városának vízrendszeréhez, ami viszont be van kötve a hegység Cochos Dam nevű vízhálózatába.
Az évtizedek alatt a természet is tette a magáét, és ma már neház észrevenni a 4,6 méter átmérőjű lyuk mesterséges voltát.
Az alábi videó bemutatja a tavat és a víznyelőt.


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WPPCxiTsuf4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china