.

Hova tűnik ebből a misztikus lyukból a víz?Portugáliában a Sierra de la Estrella hegységben van egy tó, amelyből szabályos kör alakú lyukban folyik el a víz.

 

A jelenség azért is érdekes, mert a parton a víz mellett sétálva látni nem, csak a furcsa zajt hallani, ahogy zubog a víz a mélységbe. Fényképezni is a levegőből, vagy a környező magaslatokról lehet.
 
A helyet Covão do Conchos-nak hívják, ami körülbelül azt jelenti, gáttal felduzzasztott mesterséges tó. A tóban gyüjtik össze a Ribeira das Naves vizét. Ez a víznyelő is mesterséges alkotás és még a gátak megápítése és a tó feltöltése előtt építették 1955-ben. A föld alatti csővezeték másfél kilométerre hosszú és csatlakozik a közeli Lagoa városának vízrendszeréhez, ami viszont be van kötve a hegység Cochos Dam nevű vízhálózatába.
Az évtizedek alatt a természet is tette a magáét, és ma már neház észrevenni a 4,6 méter átmérőjű lyuk mesterséges voltát.
Az alábi videó bemutatja a tavat és a víznyelőt.


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WPPCxiTsuf4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol