.

Hogyan lehet sz*rból várat építeniHa várat nem is, de egy prosperáló üzletágat sikerült létrehozni egy nagyon elfuserált képrestauráció köré.


A turisták óriási érdeklődése miatt látogatóközpontot nyitottak abban a spanyol kápolnában, ahol négy éve egy nyugdíjas asszony átfestette a Jézus Krisztust ábrázoló freskót, amely “bundás Jézus” illetve “moncsicsi-Jézus” néven lett világszerte ismert. Borjába 2012 óta 175 ezren érkeztek csak azért, hogy megnézzék a faliképet – mondta Eduardo Arilla az észak-spanyolországi városka polgármestere, megmagyarázva, hogy miért döntöttek úgy, kihasználják a hirtelen jött népszerűséget.


Az eredeti, a megkopott és a restaurált freskó
 
A körülbelül 80 négyzetméteres látogatóközpontban összegyűjtöttek minden újságcikket, fotót, videó, és hanganyagot, amelyet csak találtak a freskóval kapcsolatban, és ezeken mutatják be keletkezésének és sikerének történetét. Emellett külön részt szentelnek az Ecce Homo nevet viselő Jézus Krisztust ábrázoló kép eredeti alkotójának Elias García Martíneznek is.

A restaurátor néni
 
A freskó önjelölt restaurátora, a 85 éves Cecilia Giménez, örül műve sikerének. Az Europapress hírügynökségnek adott interjújában elmondta: először nagyon rosszul élte meg, hogy a kép olyan lett, amilyen. Ezt egyébként annak tudja be, hogy a nedves falon megfolyt a festék. Utólag viszont már elégedett, mert azzal, hogy sokan kíváncsiak a képre, úgy érzi, ő is tett valamit a városkáért – mondta. A látogatói központban mindenki kipróbálhatja, neki hogyan sikerülne ugyanez a munka, bár nem élesben, hanem csak papíron, amelyet erre a célra nyomtattak a turistáknak. Nem csak ezt, a saját alkotást lehet emlékként hazavinni, a központhoz tartozó üzletben a “bundás Jézus” képével ellátott bögrék, pók, hűtőmágnesek is kaphatók.
 
 

<iframe width="637" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/ZelWF5G1Ir4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol