.

Hogyan került ez a bálna az Amazonas dzsungelébeA tudósokat megdöbbentette a brazil Amazonas dzsungelében holtan talált 10 tonnás hosszúszárnyú bálna közelmúltbeli felfedezése. A hatalmas bálnát Marajo szigetén találták meg, amely az Amazonas folyó torkolatánál helyezkedik el.
 

 

Egyes kutatók azt sugallják, hogy a bálna egy vihar alatt sodródott partra, de ez a magyarázat néhány furcsa körülményt feltételez, figyelembe véve, hogy ezek a fajta tengeri lények ritkán úsznak a part közelében. A bálnát mélyen a szárazföld belsejében találták, és egy hurrikán erejére lenne szükség ahhoz, hogy ilyen messzire eljusson. A bálnát nagyon magasra kellett volna felemelnie a levegőbe, hogy a sok magas fa fölött átrepítse.

A helyi tisztviselők azt mondják, hogy más állatok kezdtek odacsődülni az emlős hatalmas teteméhez, ezért azt feltételezték, hogy valami furcsa történt a szigeten.

A Marajo-i székhelyű Bicho D'agua Intézetben dolgozó tengeri szakemberek tanulmányozták a helyszínt és a bálnát, hogy meghatározzák, mi történt.


<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/HKT59M82chE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Renata Emin, a munkát vezető kutató a következőkez mondta:

"Még mindig nem vagyunk biztosak abban, hogyan került ide, de arra gyanakszunk, hogy a lény közel került a parthoz és az árapály, amely az elmúlt néhány napban eléggé jelentős volt, felemelte és a mangrove erdő belsejébe dobta. Mindezzel együtt megdöbbentő, hogy egy hosszúszárnyú bálna februárban Brazília északi partján megjelenik, mert ez nagyon szokatlan esemény."

"A bomlás állapotából ítélve néhány információ már elveszett. Olyan sok információt gyűjtöttünk, amennyit csak tudtunk, és azonosítottuk a jeleket és sebeket a testén, hogy meggyőződjünk róla, hogy egy háló fogta be, vagy egy hajó ütötte el," - tette hozzá Emin.

A Környezetvédelmi Minisztérium szerint, mivel a bálna olyan nagy, ott fog lebomlani, ahol van.


"Nagyon nehéz odajutni, és nincs mód arra, hogy buldózert küldjünk, mert nem jutna át. Nincs mód az elszállítására. Ahhoz, hogy odajussunk, át kell kelnünk a mocsáron," - mondta Dirlene Silva, a Környezetvédelmi Minisztériumtól.

Azonban, miután az állat lebomlik, a kutatók visszatérnek a helyszínre, hogy elvigyék a bálna csontjait, így azok elküldhetők egy múzeumba, hogy újra összeállítsák őket és kiállíthassák. (1)

(1) - https://www.independent.co.uk/news/world/americas   

ujvilágtudat


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china