.

Hogy megmaradjon a magyar kötődésSok külföldön élő magyar család szeretné, hogy gyermekeik ne szakadjanak el magyar gyökereiktől. Erre kínál megoldást  Anna magyar tábora, amely az idén július 28. és augusztus 3. között  kerül megrendezésre a Budapesttől 50 km-re lévő Vértesbogláron
 
Annával Spanyolországban  találkoztam egy magyar gyerekek számára rendezett összejövetelen. Kiderült, számára fontos a magyar identitás fenntartása, ezért magyarországi nyári tábort  szervez a külföldön élő magyar gyerekeknek.
- Hogy jött az ötlet, ilyen nagy szervezésbe kezdj? -  kérdeztem tőle.
- Amikor férjemmel  Spanyolországba jöttnk, szerettük volna fevenni a kapcsolatot az itt élő magyarokkal, részt venni programjaikban. Sajnos ez akkor nem sikerült.
- Aztán Barcelona mellől Malaga közelébe költöztünk. Nekem is vannak gyermekeim és én itt is hiányoltam gyermekeimnek a magyar társaságot. Ekkor jött az ötlet, hogy a külföldön élő magyar gyerekek számára Magyarországon szervezzek  tábort, ahová több országból is jöhetnek.  
2017-ben indult a  "Magyar rejtélyek nyomában" elnevezésű gyerektábor, ami azóta  is minden évben megrendezésre kerül.
- Mely országból jönnek a gyerekek?
- Szerencsére vannak olyan Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban , Ausztriában és Spanyolországban élő szülök, akiknek fontos a magyar identitás megtartása. Innen jöttek gyerekek az elmúlt években.
- Mik a  programok, mivel lehet lekötni a gyerekek figyelmét?
- Kreatív foglalkozásokkal és magyar néphagyományok megismerésével igyekszünk szórakoztató és tanulságos programokat kínálni a résztvevőknek. Az elmúlt években például kincskeresés, népi játékok tanulása, néptánc, népviselet készítése és hagyományos magyar ételek elkészítése is szerepelt a programok között.
 
Annának és  csapatának fontos, hogy a gyerekek ne csak szórakozzanak a tábor alatt, de közelebb kerüljenek a magyar kultúrához és hagyományokhoz is. Az összejövetelnek köszönhetően a gyerekek nem csak új barátokat szereznek, de megtartják kapcsolatukat a magyar identitással is.
 
Azt remélem, hogy a jövőben még több külföldön élő magyar gyermek talál rá erre a különleges lehetőségre, és részt vesz a Magyar rejtélyek nyomában elnevezésű táborban, ahol együtt fedezhetik fel a magyar kultúra gazdagságát és szépségét
- Játékokkal, kirándulásokkal, éjszakai sétával
 

Csónakázás a Dunán (szemben Visegrád)
 
- Vannak kézügyesség fejlesztő programok, festés rajzolás, aztán túrázás a környéken, este "bátorság próba" ilyenkor tanári felügyelettel kimegyunk az erdőbe. és természetesen tábortűz.
 

"bátorság próba"
 

kötélhúzás


Szabadtéri játékok
- Mindez mennyibe kerül gyerekenként?

- 429 €, testvérek esetén kedvezmény

Jelentkezni lehet a magyarrejtelyek@gamail.com  címen

érdeklődni: +36 30 454 14 06
                   +34 684 33 70 99
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol