.

Hobbit ház WalesbenSimon szó szerint nagy fába vágta fejszéjét, amikor feleségével Jazminnal elhatározták, hogy saját maguk építik meg természetközeli otthonukat

(A fejszét jelen esetben láncfűrész helyettesítette)
 

Simon megunta a magas lakásbérleti díjakat, és saját otthonra vágyott, ahol nem kell azon gondolkodnia, miből fizeti ki a következő havi lakbért. Úgy gondolta, a bárleti díj összegét jobb lenne a családjára költenie. Ő és felesége a természet szerelmesei voltak és mindig természetközeli házról álmodtak. Álmaik akkor kezdtek megvalósulni, amikor egy erdőszéli terület birtokába jutottak.
A családtagok összdugták fejüket és elhatározták, kevéske kis pénzükből megépítik álmaik természetközeli házát. Simon apósa is támogatta az elképzelést, és nem csak szavakban, hanem két kezével is segítette a ház építését. Aztán a barátok is csatlakoztak és 1500 munkaórában létrehozták ezt a különleges épületet.
 

A házhoz a környéken talált fát, és más építkezéseken megmaradt anyagot használta fel. A legfontosabb szerszámai  láncfűrész, véső, kalapács volt. Az építkezés összköltsége 3000 angol fontra rugott.
Simon nem volt sem asztalos, sem kőműves csupán bátor ezermester. Az építés fortélyait könyvekből leste el. Különös gondot frdított a szigetelésre, mert nem kívántak dohos, penészedő házban élni.
Mióta elkészültek, az ismerősök csodájára járnak a különlegességnek, amiben Simon és felesége Jazmin boldogan élnek. A gyerekek is élvezik a természet közelségét, hiszen az egész környezetüket egy nagy játszótérként használhatják.
 

A boldog tulajdonosok 
 


<iframe width="720" height="406" src="https://www.youtube.com/embed/l8b80dXMgME" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Forrás: http://naturalhomes.org/simondale.htm

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol