.

Hirosima 10 évvel az atombomba ledobása előtt (videó)Egy 16 mm-es kézi kamerával, 1935-ben Hirosima belvárosában készült felvétel képkockái bemutatják a mindennapok utcaképét.

A filmet a városi  Atombomba Emlékmúzeum hozta ma is megtekinthető állapotba.Belvárosi utcakép (képkocka a filmből)

Ez a három perc bepillantást enged  ennek a japán városnak a két világháború közti pezsgő életébe, amikor, kerekedelme, ipara szédületes tempóban fejlődött és amikor még senki sem sejtette a 10 év múlva bekövetkező atomtámadást.és annak pusztító következményeit.
 

Hirosimát az 1500-as évek végétől  több család is birtokolta. Az 1800-as évek második felében a település önálló életre kelt,  egyre jobban városiasodott.  1889-ben kiépült kikötője, majd 5 évvel később bekötötték Japán vasúthálózatába. Ez szédületest lökést adött a város fejlődésének,.
A harmincas években már 300 ezer lakosa volt, 1945-ben pedig már 350 ezren  éltek benne. 

1945. augusztus 6-án délelőtt 8 óra 15 perckor az Amerikai Egyesült Államok légiereje Hirosimára dobta le első atombombáját.

Az atomtámadás  90-140 ezer ember életét követelte: 70 ezer ember azonnal meghalt,  a többiek pedig később,  sugárzás okozta betegségek következtében vesztették életüket.<iframe width="640" height="329" src="https://www.youtube.com/embed/1BpKKvgwzQM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
 
Ez a felvétel igazi ritkaság, mivel ezekből a "boldog békeidőkből" nem maradt fenn több, a hétköznapi életet bemutató jó minőségű dokumentum film
 
 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol