.

A héten eldől: kissebbségben, vagy többségben működik tovább a spanyol kormányEgy friss megállapodás nyomán lehet, hogy Spanyolországban már szerdán megalakul egy olyan kabinet, amely tartósan képes lehet parlamenti többségre támaszkodni - számolt be a Guardian alapján a 444.hu.


A tavasszal rendezett választást megnyerték a szocialisták, azonban kisebbségben kormányoznak, mert azóta sem sikerült koalíciós megállapodást kötniük.

Régóta tárgyalt Pedro Sanchez szocialista pártelnök-miniszterelnök a Podemos radikális baloldali párttal, de eddig nem tudtak megegyezni. Sanchez ugyanis nem akart miniszteri posztot adni a Podemos elnökének, Pablo Iglesiasnak, mert utóbbi támogatja, hogy a katalánok szavazhassanak a függetlenségükről.

A kompromisszum nyomán a Podemos több politikusa is miniszter lehet, többek között Irene Montero, aki a párt alelnöke, parlamenti képviselő, és Iglesias élettársa. Tavaly születtek az ikreik, és márciusban jelentették be, hogy újabb babát várnak.

Szerdán tartják a szavazást a parlamentben az új kormány megalakulásáról. A többséghez még szükség lesz kisebb baszk pártok bevonására is, de velük már korábban megegyeztek a szocialisták az együttműködésről - írta a Guardian.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol