.

A hét végén újabb aszteroida száguld el vészes közelségben a Föld mellett
Az utóbbi néhány hétben egyre több aszteroida haladt el a Föld mellett, a NASA legfrissebb információi szerint azonban egy újabb óriás közeledik felénk, méghozzá extrém sebességgel.


Augusztus végén vűlt ismertté a hír, hogy egy 2012 TT5 nevű óriásaszteroida száguld bolygónk irányába, ami előreláthatóan szeptember 24-én halad el Föld mellett, napokkal később pedig már 6 repülő óriás fenyegetett bennünket. Eddig szerencsére sikerült megúsznunk a becsapódást, hiszen az űrbéli sziklák elég távol suhantak el mellettünk, most viszont kiderült, hogy a java még csak most következik…

A NASA ugyanis megerősítette, hogy egy újabb gigantikus aszteroida közeledik felénk. A világűrben A 58644 km/h sebességgel száguldó 2,5 kilométer átmérőjű sziklaóriást, aminek pályája keresztezi bolygónk pályáját, 16 évvel ezelőtt fedezték fel. Bár a szakemberek egyelőre nem tudták pontosan megállapítani az aszteroida méretét, azt elárulták, hogy a tömb hihetetlenül gyorsan száguld a Föld irányába. A 86666 (FL 10) névre keresztelt óriás azonban csak akkor jelent ránk közvetlen veszélyt, ha 7 millió kilométer távolságon belül halad el a bolygónk mellett. A szakértők szerint az aszteroida órákon, maximum egy napon belül halad el a Föld pályája mellett.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol