.

Hét nyelven beszél az 5 éves csodagyerekLos Angelesben él Ramses Sanguino, aki már csecsemőkorától kezdve különleges adottságokkal rendelkezett
Ramses és édesanyja
 
A kis Ramses már csecsemőkorában külonleges tulajdonságokat mutatott.  6 hónapos korában a képeskönyvek érdekelték, 12 hónapos korában angol, spanyol görög és náhány japán mesekönyv kötötte le a figyelmét. Elképezlehetelenül gyorsan jegyezte meg a látottakat, olvasottakat. 18 hónapos korában ismerte a szorzótáblát, használni is tudta angol és spanyol nyelven, és el tudta mondani a periodusos rendszerben lévő anyagok rendszámát.
Olvasni magától tanult meg, mert érdekelték a könyvekben látott dolgok. Ezeken kersztül ismerte meg az arab a héber és a japán betüket is.
Amikor szülei iskolába vitték, ő volt az egyetlen gyerek, aki olvasni tudott. Ő volt a mintagyerek a csoportban, és mérföldekkel előbbre tartott kortársainál. Időnként még a nevelőjét is kijavította, ha valamit nem jól tudott. Végül eltanácsolták a csoporttól, mert ott csak unatkozott, és nem fejlődött. Jelenleg keresik a neki megfelelő szintet, és azt az iskolát amelyik vállalja a vele való foglalkozást.
 

6 hónaposan a képeskönyv előtt és 18 hónapos korában a könyvesboltban

A számok világában élt. Bármerre jártak, mindent megszámolt. A házakat, autókat, fákat. Ahogy nőtt egyre bonyolultabb számtani feladatokat oldott meg.
 

Öt évesen oldja meg a komolyabb matematikai feladatokat

A fiút vizsgáló specialista, Dr Powell, (az alsó képen bal oldalt) úgy gondolja, az autizmus valamilyen különleges esetének következményeként rendelkezik Ramses ezekkel a képességekkel.


 
Öt éves korára az angolon kívül beszél spanyolul, oroszul, arabul, héberül, a japánt és hindu nyelvet érti de ezeken még nem beszél társalgási szinten. Édesanyja nem tudja a japánt és a hindut honnan leste el. Görög költőktől mond olyan idézeteket, amikkel eddig otthon nem találkozhatott. Szülei arra gondolnak, talán a Tv-ben látott, vagy a számítógépen talált olyan műsort, vagy web oldalt, ami felkeltette érdeklődését és azt jegyezte meg.

Különleges  adottságai ezzel még nem értek véget. Ramsesnek telepatikus képessége is van.
Dr Powell klinikáján folytatott kísérletben számokat írtak fel egy kézben tartott és a kísrlet megfigyelői felé fordított táblára. A fiú csak a tábla hátoldalát láthatta.  Amikor felírtak egy számot, Ramses rövid koncenrálás után megmondta mi volt az. A kísérletet tizenhétszer ismételték meg, és a 17-ből 16 helyes válasz érkezett. A felírt számok között volt egy kétjegyű szám is (99) ami picit több koncentrációt igényelt.

Édesanyja nagy reményeket fűz fia képességeihez. "Talán egyszer arra is rá fog jönni, hogyan lehet a rákot gyógyítani"- mondta dailymail.co.uk riporterének


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol