.

Helikopter és más érdekességek többezer éves leletekenMár már elcsépelt téma a megmagyarázhatatlan, ezért félretett ősi régészeti leletek sokasága, amelyek nem illenek bele az emberiség általánosan elfogadott fejlődés történetébe. Vajon meddig lehet ezeket a leleteket szemérmesen elhallgatni, úgy tenni, mintha nem is léteznének. Mikor borul a bili?

Az abydosi templom hieroglifája
A fenti kép az egyik legismertebb lelet, amely ott díszeleg az egyiptomi Abydos ókori templomának falán. Ráadásul ezek a faragványok olya régiek, hogy még a fáraók idejében egy mésik faragott tábla került föléjük, amely az idők folyamán összetöredezett, és felfedte az alatta lévő különleges véseteket. Amikor ezeket a hieroglifákat felfedezték, még híre hamva sem volt a helikoptereknek, tengeralatjáróknak, repülőgépeknek. A XVIII. század régészei a rajzolatokat egy újabb megfejtendő hieroglifának vélték. Azóta ez a hivatalos álláspont.
A mai korban még egy óvodás gyerek is rávágja a kép láttan: "heplikopper". De hát a régészek nem gyerekek, így nekik ilyesmi eszükbe sem jut(hat).
 
Vagy egy másik érdekesség.
 
Kambodzsa őserdei sok érdekességet rejtenek. Talán az egyik legismertebb Angkor dzsungelbe vesző városa, amelynek fénykorában (úgy kilencszáz vagy ezer éve), egymilliós lakossága volt. A Khmer Birodalom megszűnése után agyarsan terjeszkedő dzsungel több várost is elnyelt, melyeket csak mostanában kezdenek felfedezni. Az egyik ilyen elfeledett város Ta Prohm, melyben az egyik templom falán az alábbi vésetre bukkantak.
Hmm! Hogy is van ez? Ez a véset egy valódi dinoszauruszt, méghozzá egy kifeljett Stegosaurust ábrázol. Pedig ezek az állatok úgy 60 millió éve kihaltak. Akkor honnan vette az kőfaragó a mintát? Erre nehéz válaszolni, így a legegyszerűbb erről nem beszélni.
A dzsungel fogságából kiszabadított épületek még sok meglepetést rejthetnek, hiszen a város szerekezete, csatornahálózata, építésének technológiája magas tudásról tanúskodik.
A terület feltárását sokáig megnehezítette az ország zavaros politikai helyzete. A Vörös Khmerek rémuralma alatt az embereket saját éltük megmentése és nem a régészet érdekelte.
A IX. századtól a XV. századig a Khmer Birodalom a térség jelentős hatalma volt. Városainak maradványait elnyelte a dzsungel, a birodalom emléke leginkább a náp ajkán maradt fenn. Az írásos emlékek javarészt elpusztultak az állandó viszálykodások, háborúk alatt.
A dinoszaurusz véset helye

A másik rejtélyes lelet Peruban, Ica folyó mellett talált kövek rajzolatai.

A sima, gömbölyű formájú, fekete színű andezit kő, és a rajtuk lévő rajzok első ránézésre alapjaiban rengethetné meg a tudományt. A kövek kora közel 220 millió éves, a vésetek korát és vésés technológiáját azonban nem sikerült hitelt érdemlően megállapítani. Az ősi rajzokon repülő szerkezetek, dinoszauruszok és emberek együtt, figyelhetőek meg.
 
Peruban elég szigorúan védik az ország régészeti leleteit. Amikor egy régiségkereskedő elkézdte árúsítani ezeket a folyómederben talált köveket, a hatóságok lecsaptak rá. Emberünk azzal védekezett, hogy ezek a kövek nem is eredetiek, hanem ő karcolgatta bele a rajzokat szabad idejében. Ezzel csak az volt a probléma, hogy amikor megkérték mutassa meg hogyan csinálta, annyira silány alkotásokat tudott összehozni, amelyek meg sem közelítették az általa árult kövekek minőségét. Az sem támasztotta alá történetét, hogy a folyó szárazra került meder szakaszán ezrével találtak az álta árusítottakhoz nagyon hasonló köveket.

Van más érdekesség is amelyek előtt a történészek erősen vakarják fejüket.
 
Az egyik ilyen legtöbbet emlegetett, és hatalmas médiaérdeklődést is kiváltott lelet együttes a Paluxy-folyóban egymás mellett talált megkövesedett dinoszaurusz és emberi lábnyomok. A folyó Texas államban található.  Hossza 47 kilométer és az Erath megyei Bluff Dale-től egészen a Somervell megyei Glen Rose-ig húzódik. A lelet együttesre Glen Rose mellett találtak rá a helyiek 1930-ban.

Most már csupán az a kérdés, a sok sehová be nem sorolható lelet mikor készteti a történészeket egy beismerésre:

Bocsi, de az eddig tanított emberiség történet téves.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol