.

Hegyi falu, amit itt felejtettek az évszázadokSpanyolország északi részén a legübb falu a  Pireneusok hegyei közt, jól védhető helyen .épült. A falusiak az idő múlásával egyre kevésbé tartottak az ellenségtől, és jobban megközelíthető helyre költöztek.Sok falut teljesen elhagytak, amik most romosan, üresen várják sorsuk jobbra fordulását.

Azonban van egy kivétel Asturiában: Bulnes


A 649 méter magasan fekvő falunak a 2018-as adatok szerint 29 állandó lakosa  volt. és a közponban 11 házbat laknak. A falu kozpontjától 300-800 méterre még további lakóházak is léteznek a domboldalakon-. A meredek gyalogutak autóval nem járhhatók- 
2001-ig a legközelebbi falu is (Poncebos) csak a hegyen át, 5 kilométernyi fárasztó gyaloglás után volt elérhető. Nem csoda, hogy ennyire lecsökkent  az állandó lakosok száma.
 


Ha most valaki gyalog megy fel a hegyre a falu szélén ez a látvány fogadja.A központ már rendezettebb. Ez a főtér.A sziklafal előtti étterem várja a turistákatA levegőböl  jobban át lehet tekinteni a házak elhelyezkedését. Ennyi házból áll a falu.

 
2001 óta a sziklába fúrt alagúton 7 perc alatt ér fel a sikló a kiépített parkolóból, ami rendszeresen hozza-viszi a turistákat. A turizmus tartja életben a falut. (A sikló használata a helyi lakosoknak ingyenes), 
 

Végállomás a sziklában van, ami 500 méterre van a falutól

 
Jó időben sokan eljönnek megnézni, hogyan nézett egy asturiai hegyi falu 16.-17. században. A sikló alsó végállomásánál lehet hagyni a kocsit. 

 
Aki mégis úgy dönt, hogy gyalog baktat fel a hegyre, az bizony kösse fel a gatyót. Mire felér, garantáltan kapkodni fogja a levegőt  (Vagy az erőlködéstől, vagy a látványtól-)
 

 

 
P.R.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol