.

Hegyi falu, amit itt felejtettek az évszázadokSpanyolország északi részén a legübb falu a  Pireneusok hegyei közt, jól védhető helyen .épült. A falusiak az idő múlásával egyre kevésbé tartottak az ellenségtől, és jobban megközelíthető helyre költöztek.Sok falut teljesen elhagytak, amik most romosan, üresen várják sorsuk jobbra fordulását.

Azonban van egy kivétel Asturiában: Bulnes


A 649 méter magasan fekvő falunak a 2018-as adatok szerint 29 állandó lakosa  volt. és a közponban 11 házbat laknak. A falu kozpontjától 300-800 méterre még további lakóházak is léteznek a domboldalakon-. A meredek gyalogutak autóval nem járhhatók- 
2001-ig a legközelebbi falu is (Poncebos) csak a hegyen át, 5 kilométernyi fárasztó gyaloglás után volt elérhető. Nem csoda, hogy ennyire lecsökkent  az állandó lakosok száma.
 


Ha most valaki gyalog megy fel a hegyre a falu szélén ez a látvány fogadja.A központ már rendezettebb. Ez a főtér.A sziklafal előtti étterem várja a turistákatA levegőböl  jobban át lehet tekinteni a házak elhelyezkedését. Ennyi házból áll a falu.

 
2001 óta a sziklába fúrt alagúton 7 perc alatt ér fel a sikló a kiépített parkolóból, ami rendszeresen hozza-viszi a turistákat. A turizmus tartja életben a falut. (A sikló használata a helyi lakosoknak ingyenes), 
 

Végállomás a sziklában van, ami 500 méterre van a falutól

 
Jó időben sokan eljönnek megnézni, hogyan nézett egy asturiai hegyi falu 16.-17. században. A sikló alsó végállomásánál lehet hagyni a kocsit. 

 
Aki mégis úgy dönt, hogy gyalog baktat fel a hegyre, az bizony kösse fel a gatyót. Mire felér, garantáltan kapkodni fogja a levegőt  (Vagy az erőlködéstől, vagy a látványtól-)
 

 

 
P.R.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china