.

Hatalmas jégeső a mexikói nyárbanJég borította el az utcákat Guadalajarában, Mexikóban, miután vasárnap egy furcsa jégeső zúdult a városra. Néhány külvárosi területen a jég 1,5 méter magas volt.


A vihar nagyon gyorsan csapott le, először 22 fokra, aztán 14-re csökkent a hőmérséklet. 200 ház károsodott meg, és autók tucatjait sodorta el a vihar a városban és a környező területeken.
 
Az önkormányzat és a polgári védelmi hatóságok azon dolgoztak, hogy az utcákon feltörjék a vastag jégréteget. Néhányan még az éjszaka is folytatták a munkát.

A régióban a rendőrség videókat osztott meg azokról az emberekről, akiket a jégben félig eltemetett otthonaikból evakuáltak. A fotókon a jégeső által részben elnyelt járművek láthatók.

"Olyan jeleneteknek voltam szemtanúja, amelyeket eddig még soha nem láttam: több mint egy méter vastag jégesővel," - mondta Jalisco regionális kormányzója, Enrique Alfaro, mondván, hogy az emberek az éghajlatváltozással kapcsolatban kérdezik magukat.

Guadalajarában, amely Mexikóvárostól mintegy 540 kilométerre fekszik északnyugatra, a vihar elmúltával mintegy 31 Celsius fokos nyári hőmérséklet tapasztalható.
 

<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/XlemnKi27Bk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 
<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/wDXBSep1JzQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol