.

A hat éves korban még nem elég érettek a gyerekek az iskoláhozAmerikai kutatók vizsgálták, mi lenne az ideális életkor a gyerekek számára az iskolakezdésre.


A Stanford Egyetem által készített tanulmány egyértelműen kimondja: túl korán küldjük iskolába a gyerekeket. A 6 éves életkor esetében már akár egy év várakozás is rengeteget segíthetne azon, hogy a kicsik érettebben vághassanak neki a sulinak. 

Iskolaérett (?) kislány
 
Az egyetem kutatói dániai gyerekeken vizsgálták, hogy egy év csúsztatás mennyiben befolyásolja a hiperaktivitásukat és a figyelmetlenségüket a későbbiekben, sőt, képesek voltak az iskolai teljesítményt is lemérni.
Dániában a gyerekek abban az évben kezdik a sulit, amikor betöltik a hatodik életévüket – így aki december 31-én született, az sokkal később vág neki a megpróbáltatásoknak, mint az, aki január 1-jén. Ez a csúszás lehetővé tette a kutatók számára, hogy megvizsgálhassák, mennyit számít az a bizonyos egy év a gyerekek fejlődésében.

Kiderült, hogy még ez az egy éves időtartam is számottevő változásokat hozott a gyerekek képességeiben: azok, akik hét éves korukhoz közeledve kezdték az iskolát, sokkal kevésbé voltak hiperaktívak, és jobban oda tudtak figyelni az órákon – ezek a pozitív hatások pedig egészen 11 éves korukig kitartottak!


Túlterhelt kisdiák

Kiderült, hogy egy év halasztás 73 százalékkal csökkentette a figyelmetlenséget és a hiperaktivitást egy átlagos 11 éves esetében” – írta a Stanford Egyetem professzora, a kutatás vezetője, Thomas Dee a tanulmányt bemutató sajtóközleményben. Ez kéz a kézben jár a jobb iskolai teljesítményekkel is: korábbi kutatások bizonyítják, hogy a kisebb hiperaktivitás és a jobb odafigyelési készség egyértelműen összeköthető a jobb iskolai teljesítménnyel. - írja az origo

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china