.

HARP-ról a tudósok szemévelA HARP kockázatai

A cikk Dr. Nick Begich és James Roderick írásának szemelvénye

A HAARP-al kapcsolatos kutatásaink kapcsán már számos figyelmen kívül nem hagyható kockázat került felismerésre, köztük annak lehetősége, hogy ezek a kísérletek környezetünkre és egészségünkre végzetes hatást gyakorolhatnak.

Cikkükben sorban idézik neves kutatók vleményeit a HAARP-ról

Brooks Agnew, a földmélyi tomográfia területének szakavatott kutatója a következőre hívja fel a figyelmet:

"A HAARP több billió watt koncentrált rádióenergia tesztelésére szolgál bolygónk ionoszférájában" ..........." katonai célokból."
"Kutatásaim során világossá vált számomra, hogy a megfelelő harmonikus hullám véletlenszerű kiválasztásakor katasztrofális méretű energia-kibocsátás következhet be. Az ég szó szerint lángolni látszana. Az azonban, hogy a tűz milyen forróságú lenne, milyen hosszan égne, vagy hogy milyen elemek vagy izotópok maradnának hátra a reakció lezajlása után, lehetetlen kiszámítani, de még elképzelni is…”

Brooks Agnew forgatókönyve, amely kutatásain, és hasonló technológiákkal jóval kisebb nagységrendekben végzett kísérletein alapul, a legrosszabb bekövetkezésének képét vetíti előre. A HAARP-al kapcsolatos problémák legfőbb kérdését a felhasználandó energiamennyiség nagysága képezi.

A HAARP esetében az első fázisban 1 billió watt kisugárzott teljesítményről van szó. Ez olyan energiaimpulzus, amely elektronikus készülékekkel, mint például a számítógépek, repülőgép-navigációs rendszerek, kommunikációs rendszerek, energiahálózatok, és szinte mindenféle elektronikától függő rendszer képes kölcsönhatásba lépni. Más szóval, jóformán mindennel, amire a modern társadalom támaszkodni kénytelen. Az ilyen típusú pulzált energiában rejlő lehetőségeket a következő sorok jól illusztrálják:

“Két autó akkumulátorában tárolt energiamennyiséget képes lenne összesűríteni és a másodperc 150 billiomod része alatt kibocsátani, ezáltal hússzorosan meghaladva (azonos  időegységre nézve) az Egyesült Államok energiatermelő képességét. A folyamat során az északi sarki fény stimulálja a nagyteljesítményű gammasugarakat, melyek bármilyen készülék elektronikus működését össze tudják zavarni a kenyérpirítótól az irányított rakétákig.”


Dr. Rosalie Bertell, orvos és fizikus észrevételei:


A HAARP az űrkutatás és a kifejezetten katonai célokat támogató fejlesztés történetének szerves része. E projektek katonai célokakal való összekapcsolása igencsak vészjóslóak. A projekt alapvető célkitűzése, a kommunikáció befolyásolása, ami annak szétzúzását, vagy folytonosságának biztosítását egyaránt jelentheti ellenséges közegben.

A cikkírók a technológia további kockázatait az Angels Don’t Play This HAARP című könyvükben tárták a nyilvánosság elé. (A köny az Amazonon is kapható) Köztük találjuk a kommunikációs hálózatokat, elektronikus berendezéseket, az emberi egészséget, az állatok vándorlási útvonalait, az időjárást alakító tényezőket, valamint az ionoszférát érintő veszélyeket.

További veszélyeket látnak abban, hogy a HAARP-al folytatott kisérletek az eredetileg engedélyezett, kisugározható energiamennyiség többszörösével történnek.

Dr. Nick Begich és James Roderick megállapítja, mekkora hatalmat ad az efféle kontroll alkalmazója kezébe. A HAARP és a Spacelab társításának azon képessége, hogy az atombomba erejével vetekedő hatalmas energiamennyiséget tud lézeren és részecskenyalábokon keresztül a föld bármely pontjára irányítani, rendkívül félelmetes.

A közvéleménynek a projektet feltehetőleg egy esetleges Föld felé tartó támadás elhárítását célzó űrvédő pajzsként, vagy, a hiszékenyebbek számára, az ózonréteg helyreállítását szolgáló berendezésként próbálják eladni.”


Az impulzusokban kisugárzott jelek hatása a felhőzetre

Cikkük végén felteszik a kérdést:
"Hány meg hány balesetnek kell még történnie, és hány meg hány tiltott kísérletnek kell még lezajlania ahhoz, hogy az emberek ráébredjenek, a kormány a lakosságra és a környezetre egyaránt veszélyt jelentő kockázatok ellenére kapacitásának maximumán teszteli a rendszert…?


 Nagyteljesítményű antennarendszer

Forrás: Rejtélyek Szigete

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol