.

Háromnapos országos gyász Spanyolországban
Háromnapos országos gyászt rendelt el a kormány Spanyolországban


Háromnapos országos gyászt rendelt el a kormány Spanyolországban a franciaországi repülőgép-katasztrófa spanyol áldozatainak emlékére – jelentette be a spanyol miniszterelnök-helyettes a válságstáb ülése után kedden kora este Madridban. Soraya Sáenz de Santamaría elmondta: a gyász kedden éjféltől hirdették ki. Szerdán egy perces némasággal emlékezik majd a tragédia áldozataira Spanyolország.

A kormányfő helyettese bejelentette azt is, hogy törvényszéki orvosokat küldenek Franciaországba, hogy a holttestek azonosítását segítsék. Kérdésre válaszolva közölte: egyelőre nem hozzák nyilvánosságra az áldozatok kilétét, amíg nem lehetnek száz százalékig biztosak az adatok pontosságában.

Rendőrségi források szerint a barcelonai repülőtéren DNS-mintát vettek az áldozatok hozzátartozóitól és kikérdezték őket a fizikai jellemzőkről, hiszen minden információra szükség lehet az áldozatok személyazonosságának megállapításához.

A barcelonai repülőtéren körülbelül 50 hozzátartozó jelent meg a keddi nap folyamán, közülük többen már útnak indultak a tragédia helyszínére busszal, míg másokat a repülőtér közelében hotelekben helyeztek el, ők orvosi és pszichológusi segítséget kaptak.


A helyszínre vezényelt mentőalakulatok helikopterei

Mint ismeretes kedden 11:40-kor,  8 perces egyenletes sűllyedés után a Francia Alpokba csapódott a Germanwings  Barcelonából Düsseldorfba tartó Airbus A320 repülőgépe. A becsapódást senki nem élte túl. A fedélzeten a személyzettel együtt 150 fő tartózkodott.
Nagy erőkkel folyik a kutatás a baleset nehezen megközelítő helyszínén. A repülőgépből csak törmelékdarabok maradtak, a becsapódás helyszínéről készült felvételeken semmit sem látni, ami repülőre emlékeztetne.


A gép legnagyobb egyben maradt darabja

A gép fekete dobozát megtalálták, a rejtélyes baleset okait a vizsgálat után teszik nyilvánossá.

Demeter Csaba, a Hunalpa elnöke tapasztalt pilóta éppen Genfből repült Düsseldorfba, amikor a katasztrófa történt. „Körülbelül ugyanabban az időben repültünk, körülbelül ugyanabban a térségben, és semmilyen olyan időjárási körülmény nem volt tapasztalható aminek köze lehetett volna a katasztrófához, elképzelni sem tudjuk, hogy mi okozhatta” – mondta a Hunalpa elnöke.


A megkérdezett pilóták és szakértők szerint a történtek érthetetlenek, hiszen a gép nem lezuhant, hanem folyamatosan veszített magasságából. Az ereszkedés ideje alatt a pilótáknak bőven lett volna idejük vészjelzést leadni, vagy tájékoztatni a légi irányítást. Azonban az is előfordulhat, hogy a pilóták az utolsó 10 percben már nem voltak életben és a gép irányítás nélkül haladt. Itt ellentmondásosak a sajtó jelentések, mert az mno.hu úgy tudja 11:47-kor, közvetlenül a becsapódás előtt, a pilóták vészjelzést adtak le.

A gép jó álapotban volt, utolsó műszaki ellenőrzése egy nappal korábban történt.

 Oliver Wagner, a Germanwings vezérigazgatója semmilyen lehetőséget nem zár ki, várja a vizsgálat eredményét.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china