.

Háromkirályok felvonulása FuengirolánSpanyolországban a karácsony december 24-én kezdődik és január 6-ig tart. Ebben az ünnepi időszakban sokan szabadságot vesznek ki és életüket a családnak, vagy valamilyen szórakoztató időtöltésnek szentelik. Ezt a laza időszakot zárja le január 5-én a Cabalgata, a háromkirályok felvonulása, és a másnapi  vízkereszt ünnepe.  (Jézus kersztelkedésének napja/ Spanyolországban munkaszüneti nap) A királyok színpompás felvonulása után, a gyerekek vízkerszt reggelén kapják meg karácsonyi ajándékukat, amit a háromkirályok hoztak.
A keresztény hagyományok szerint Jézus születésekor három napkeleti bölcs a betlehemi csillag útját követve, teveháton jutott el a jászolban fekvő kisdedhez, akiről úgy tudták, ő lesz a zsidók királya. Aranyat, tömjént, mirhát vittek neki ajándékba, amivel királyoknak szoktak kedveskedni.
Hogy valójában kik voltak ezek a bölcsek és egyáltalán voltak e, vagy  látogatásuk csak a képzelet világában zajlott, nem tudni, erre vonatkozó korabeli dokumentumokat eddig nem találtak. Mindenesetre a történet szóbeszéd formájában már régóta ismert. Egy Párizsban őrzött 7-8. sz. kódex még a nevüket is tudni vélte: Bithisarea, Melchior, Gathaspa.  Ebből alakult ki (magyarul) Gáspár, Menyhért, Boldizsár.
Az idő megszépíti az emlékeket. A három keletről érkezett utazó a szentbeszédekben napkeleti királlyá léptett elő. Ha már a királyok is így tisztelték Jézust, akkor akár felvonulást is lehetne tartani ennek emlékére gondolták 1855-ben Barcelonában. Innen indul a hagyomány, ami mára már mindenütt össznépi kavalkáddá nőtte ki magát. Minden falu, minden város színes, jelmezes felvonulást rendez, aminek főszereplői a királyok. Ajándékként cukorkát szórnak a tömegbe, amit a mélyen vallásosak a vitrinbe, a gyerekek meg a hasukba tesznek.
Fuengirolán (kedvelt üdülőváros Malagától 30 km-re) a napkeleti  bölcs királyok haladtak a korral. Nem teveháton, hanem helikopteren érkeztek, majd a gyerekek legnagyobb örömére körbe sétáltak a fogadásukra összegyűlt sokaság előtt és minden jót kívánva megsimogatták a feléjük nyújtott kezeket.


Gáspár, Menyhért, Boldizsár teljes királyi pompában
 
Megérkezésük után Los Boliches nevű városrészbe vitték őket, ahol majd egy kilométer hosszban álltak a feldíszített kocsik. Némi várakozás után elindult a menet, a segítők szórták a cukorkát, amit nem csak a gyerekek hanem a felnőttek is szorgalmasan szedegedtek fel a földről.  
Fuengirolán a királyok segítői  2500 kiló különböző ízű caramellát szórtak szét a felvonulás útvonalán.  Jutott mindenkinek.
 

Ha valaki a karácsonyt Spanyolországban tölti, nem hagyhatja ki a mindenütt megrendezett színpompás felvonulást.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china