.

Hány tojást ehetünk egy nap?Az egyik legnépszerűbb élelmiszerünk a tojás, amelyet gyakran ajánlanak fogyókúrát folytatók számára is. Bizonyos esetekben mégis érdemes fontolóra venni, beleüssünk-e még egy darabot a serpenyőbe.


A titok az étrendünk teljes egészének vizsgálatában áll. Figyelemmel kell lennünk ugyanis arra, milyen forrásból viszünk be telített zsírokat. Önmagában napi két tojás elfogyasztása teljesen elfogadható. Azonban ha csak egy kis sajttal elkeverve sütjük a rántottát, rögtön jelentős többlettel kell számolnunk mind telített zsírokból, mind kalóriából.

A vizsgálatok szerint a tojás jót tesz a csontoknak, a hajnak és a körmöknek, de még a látásunkat is javíthatja - a tojást valódi szuperételként szokták emlegetni.

Egy kis olívaolaj, paprika és só, zöldfűszerek, esetleg egy szelet pirítós is beleférhet a menübe, ha viszont ezeket sajttal vagy baconnel dúsítjuk, rögtön túlléphetjük az ideáis zsiradék bevitelt.. Sokan úgy igyekeznek ezt kompenzálni, hogy csak a tojásfehérjét eszik meg, ez azonban egy rossz irány.


A tojássárgája rengeteg hasznos összetevőt tartalmaz

A sárgája ugyanis több olyan összetevőt is tartalmaz, amelyek a fehérjében nincsenek meg, így például zsírban oldódó vitaminokat. Bár a tojássárgája kidobásával valóban megszabadulhatunk némi zsírtól, eközben viszont rengeteg értékes összetevőt is kihagyunk az ételünkből. Azokra pedig kivétel nélkül szükség van, ha egy tápláló és egészséges étkezésre vágyunk.

Tehát elmondhatjuk, hogy napi két tojás, szalonna, sajt nélül, elfogadható mennyíség egy felnőtt ember számára. - írja a hazipatika.com

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol