.

A halhatatlan bölcsek városaGyanganj legendája: A halhatatlan bölcsek vízözön előtti városa, amit csak a kiválasztottak találhatnak meg

 

Az ősi legendák szerint, hogy valahol a Himalája rejtekén honol egy halhatatlan bölcsek lakta vízözön előtti város.

Ezt a helyet annyira álcázták, hogy még a modern technológiával sem lehet megtalálni és az átlagemberek számára megközelíthetetlen. Csak és kizárólag azok az emberek tehetik be oda a lábukat, akiket kifejezetten erre jelöltek ki – a kiválasztottak.

A hindu írásokban számos utalást találunk Gyanganjra. A halhatatlanok városát Siddhashrama-nak hívják. Ezenkívül Tibetben Shambala, Shambhala, vagy Shangri-La néven ismert.

Az ősi beszámolok nagyon érdekesek. Úgy beszélik, hogy Gyanganj, a halhatatlanok földje nem tartozik sem Kelethez, sem Nyugathoz, és nem tulajdona semmilyen vallásnak vagy kultúrának. Ez a leírás felveti azt a kérdést, hogy vajon Gyanganj ténylegesen egy létező hely-e, vagy a tudatosság egy magasabb foka, amit az emberiségnek el kell érnie, ha be akar lépni ebbe a magasabb birodalomba.

Egyesek azt feltételezik, hogy ez a rejtélyes, mitikus királyság egy teljesen ismeretlen világba vezető interdimenzionális (dimenziók közötti) kapu lehet.
 

A Gyanganjt kereső felfedezők közül sokan sosem tértek vissza

Egy tibeti legenda szerint ez a hely a „békesség északi helye” nevet viseli, s ez a Kalacsakrának nevezett ezoterikus bölcsesség rendszerének az egyik forrása.

Néhány indiai szekta úgy véli, hogy létezik a Himalája északi részén egy Kapapa nevű terület, ahol a „tökéletes emberek” laknak.
 

Gyanganj valahol a Himalájában rejtőzik

Shambhala maga állítólag Tibetnek egy vidéke vagy csak Észak-Tibet, ahol sok utazó szent emberektől hallott a hagyományról:

„A nagy hegyek között nem gyanított, elzárt völgyek vannak. Sok meleg forrás táplálja a gazdag vegetációt. Sok ritka növény és gyógynövény képest ezen a szokatlan vulkanikus talajon megteremni.

Sok felfedező próbálta már meghatározni Gyanganj (Shambhala) helyzetét, de eddig senki sem járt sikerrel. Néhány ember, akik vállalkoztak erre a Himalájába tett veszélyes utazásra, sohasem tért vissza és soha nem került elő.

Nicholas Roerich (1874-1947) egyike azoknak a személyeknek, akik mélységesen meg vannak győződve arról, hogy Shambhala egy valódi hely. Ő egy himalájai felfedező, aki a halhatatlanok elrejtett királyságát kereste. Célja a rejtélyes Buddhista prófécia beteljesítése volt.
 

Vajon a szent Rishik Gyanganjban éltek?

A hindu írások szerint, sok ezer évvel ezelőtt a történelmi idők előtt a Himalája egy eldugott részén élt egy figyelemre méltó személyekből álló csoport, amelynek a létezését homály fedi.

Ők Rishikként ismeretesek, akiket isteni tudással bíró ősi bölcseknek tartottak.

A Rishik voltak azok, akiket tökéletes emberekként írthatunk le. Képesek voltak együtt élni a természettel, szerények, alázatosak voltak és soha senkinek sem ártottak. A védikus irodalom szerint a Rishik képesek voltak eljutni az istenek és a démonok birodalmába.

Nekik megvolt az a szokatlan képességük, melyekkel képesek voltak a közeljövőben megtörténő eseményeknek a leírása. Ez a képességük sokakat gondolkodóba ejtett arra vonatkozóan, hogy ezek a lények vajon földön kívüli eredetűek lehettek-e, vagy egyszerűen csak rendkívül szokatlan és roppant tehetséges személyek voltak. Vajon a Rishik Gyanganjban éltek?

A Gyanganjban hívők állítják, hogy soha senki nem juthat be erre a helyre, hacsak „karmikus kapcsolata” nincs vele. Ott nem ismerik a halált, a tudat örökké él, továbbá csak a képzett jógik fedezhetik fel, s csak ők nyernek bebocsátást oda.

Ez egy olyan mesés királyság, ahol a valóság ugyanannyira látomásszerű vagy spirituális, mint amennyire fizikai vagy földrajzi.


Forrás: boldognapot

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china