.

A halhatatlan bölcsek városaGyanganj legendája: A halhatatlan bölcsek vízözön előtti városa, amit csak a kiválasztottak találhatnak meg

 

Az ősi legendák szerint, hogy valahol a Himalája rejtekén honol egy halhatatlan bölcsek lakta vízözön előtti város.

Ezt a helyet annyira álcázták, hogy még a modern technológiával sem lehet megtalálni és az átlagemberek számára megközelíthetetlen. Csak és kizárólag azok az emberek tehetik be oda a lábukat, akiket kifejezetten erre jelöltek ki – a kiválasztottak.

A hindu írásokban számos utalást találunk Gyanganjra. A halhatatlanok városát Siddhashrama-nak hívják. Ezenkívül Tibetben Shambala, Shambhala, vagy Shangri-La néven ismert.

Az ősi beszámolok nagyon érdekesek. Úgy beszélik, hogy Gyanganj, a halhatatlanok földje nem tartozik sem Kelethez, sem Nyugathoz, és nem tulajdona semmilyen vallásnak vagy kultúrának. Ez a leírás felveti azt a kérdést, hogy vajon Gyanganj ténylegesen egy létező hely-e, vagy a tudatosság egy magasabb foka, amit az emberiségnek el kell érnie, ha be akar lépni ebbe a magasabb birodalomba.

Egyesek azt feltételezik, hogy ez a rejtélyes, mitikus királyság egy teljesen ismeretlen világba vezető interdimenzionális (dimenziók közötti) kapu lehet.
 

A Gyanganjt kereső felfedezők közül sokan sosem tértek vissza

Egy tibeti legenda szerint ez a hely a „békesség északi helye” nevet viseli, s ez a Kalacsakrának nevezett ezoterikus bölcsesség rendszerének az egyik forrása.

Néhány indiai szekta úgy véli, hogy létezik a Himalája északi részén egy Kapapa nevű terület, ahol a „tökéletes emberek” laknak.
 

Gyanganj valahol a Himalájában rejtőzik

Shambhala maga állítólag Tibetnek egy vidéke vagy csak Észak-Tibet, ahol sok utazó szent emberektől hallott a hagyományról:

„A nagy hegyek között nem gyanított, elzárt völgyek vannak. Sok meleg forrás táplálja a gazdag vegetációt. Sok ritka növény és gyógynövény képest ezen a szokatlan vulkanikus talajon megteremni.

Sok felfedező próbálta már meghatározni Gyanganj (Shambhala) helyzetét, de eddig senki sem járt sikerrel. Néhány ember, akik vállalkoztak erre a Himalájába tett veszélyes utazásra, sohasem tért vissza és soha nem került elő.

Nicholas Roerich (1874-1947) egyike azoknak a személyeknek, akik mélységesen meg vannak győződve arról, hogy Shambhala egy valódi hely. Ő egy himalájai felfedező, aki a halhatatlanok elrejtett királyságát kereste. Célja a rejtélyes Buddhista prófécia beteljesítése volt.
 

Vajon a szent Rishik Gyanganjban éltek?

A hindu írások szerint, sok ezer évvel ezelőtt a történelmi idők előtt a Himalája egy eldugott részén élt egy figyelemre méltó személyekből álló csoport, amelynek a létezését homály fedi.

Ők Rishikként ismeretesek, akiket isteni tudással bíró ősi bölcseknek tartottak.

A Rishik voltak azok, akiket tökéletes emberekként írthatunk le. Képesek voltak együtt élni a természettel, szerények, alázatosak voltak és soha senkinek sem ártottak. A védikus irodalom szerint a Rishik képesek voltak eljutni az istenek és a démonok birodalmába.

Nekik megvolt az a szokatlan képességük, melyekkel képesek voltak a közeljövőben megtörténő eseményeknek a leírása. Ez a képességük sokakat gondolkodóba ejtett arra vonatkozóan, hogy ezek a lények vajon földön kívüli eredetűek lehettek-e, vagy egyszerűen csak rendkívül szokatlan és roppant tehetséges személyek voltak. Vajon a Rishik Gyanganjban éltek?

A Gyanganjban hívők állítják, hogy soha senki nem juthat be erre a helyre, hacsak „karmikus kapcsolata” nincs vele. Ott nem ismerik a halált, a tudat örökké él, továbbá csak a képzett jógik fedezhetik fel, s csak ők nyernek bebocsátást oda.

Ez egy olyan mesés királyság, ahol a valóság ugyanannyira látomásszerű vagy spirituális, mint amennyire fizikai vagy földrajzi.


Forrás: boldognapot

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol