.

Ha nincs repülő, jó lesz a vitorlásVitorlással ment haza Kubából egy holland diákcsoport, mert nem volt repülőjárat


Hihetetlen módon jutott haza a Karib-tengeri tanulmányútjáról egy holland diákcsoport, amely egy kétárbocos szkúnerrel tért haza Kubából azok után, hogy a koronavírus-járvány miatt töröltek minden repülőjáratot.
 


A Wylde Swan kedvező szélben tart hazafelé

A 14-17 éves középiskolásokból álló 25 fős csoport egy több hetes vitorlástanfolyamon vett részt  a Wylde Swan nevű hajón, amikor március közepén kiderült, hogy nem tudnak repülővel Kubából visszatérni Európába. Az őket felkészítő 12 tapasztalt tengerész és 3 pedagógus végül úgy döntött, hogy repülőjárat híján az oktatásra használt vitorláshajóval teszik meg a hétezer kilométeres utat az Atlanti-óceánon át. Ez végült öt hét alatt sikerült nekik.

"Meg kell tanulni alkalmazkodni, mivel nem volt igazán választásunk. Az első gondolatom az volt, hogyan csinálom ezt végig a nálam lévő ruhában, és van-e elég élelmiszer a hajón" – mondta  a hazaérkezés után nyilatkozó diák, Anna Maartje.


Hazaérkező diákok
Fotó: Catrinus Van Der Veen / AFP


A csoport Santa Lucia szigetén töltötte fel a készleteit, itt ruházatot is be kellett szerezniük az óceán átszeléséhez. A kubai indulás után először az Azori-szigeteken kötöttek ki, de a hajón kellett maradniuk.

A járvány feltartóztatását célzó hollandiai korlátozó intézkedések miatt a diákok vasárnap egyenként hagyhatták el a hajót, szüleik a kikötőben vártak, hogy hazavigyék őket.
 
Forrás: Index
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol