.

"A gyógymód rosszabb, mint maga a betegség" - Mark WoolhouseMark Woolhouse, a fertőző betegségek szakértője és az Edinburghi Egyetem professzora, aki szerint "a gyógymód rosszabb, mint maga a betegség".A szakértő korábban arra figyelmeztett, hogy a lezárások "pánikintézkedések," és egy "monumentális hiba világszerte."
Elizabeth O’Shea, a gyermeki magatartás szakértője pedig arra figyelmeztetett, hogy a lezárások "egy mentális egészségügyi időzített bombát hoztak létre".

Az embereknek már elegük van az elzárásokból, a korlátozó intézkedésekből, az egziszteniális bizonytalanságból. Normális életet szeretnének élni. A Fősodratú mádia úgy állítja be a Covid-19 -et, mintha a középkori pestisjávány tört volna ránk, ami az a korabeli európai lakosság több mint felét elvitte.
A John Hpkins egyetem járványfigyelő honlap adatai szerint, jelenleg 2,14% a világban a Covid 19-hez köthető halálozási ráta.(94 227 988 fertőzöttből elhalálozottt 2 016 860 fő)

Jellemző, hogy a nyugati államok egészségügyi rendszere ettől teljesítőképessége határához ért, pánikban van  A megoldást az oltások bevezetésében. látják, de hozzáteszik,  ez sem fogja megakadélyozni a járvány harmadik hullámát.

AZ OLASZ VENDÉGLŐSÖKNEK VISZONT MOSTANRA ELFOGYOTT A TÜRELMÜK,

Január 15-én pénteken, 50 000 vendéglátós összefogott és a tilalom ellenére nemcsak elvitelre szolgálnak ki, hanem az érintett vendéglőkbe és kávézókba be is lehet ülni – természetesen az előírt  óvintézkedések betartásával: - írja az index 
Ezzel kifejezték véleményüket, hogy kevésbé félnek a járvány kötelező zárva tartási időben történő terjedésétől, mint üzletük tönkremenetelétól.

Tilalom ellenére is nyitva ez a kávézó Olaszországban   KÉP FORRÁSA: videa)


Lengyelorszában sem nyugodtak bele a vállalkozók a kötelező üzletzárásokba. A varsói kormány bejelentette, hogy fenntartja korlátozó intézkedéseit legalább január végéig. A korlátozások miatt bezárni kényszerülő vállalkozók azonban megelégelték sanyarú sorsukat, és  közölték, hogy ők a zárlat meghosszabbítása ellenére is kinyitnak.

Business Insider Polska cikke alapján írta a napi.hu, hogy a legtöbb vállalkozó már úgy érzi, hogy elment a falig, „felemésztik őket a helységek bérleti díjai, a hiteltörlesztések, félnek a fizetésképtelenségtől és életük munkájának elvesztésétől".

Ez nem csak ebben a két országban van Így, A kötelező üzletbezárások bevételkiesését a gazdagabb nyugati országok vállalkozói egyenlőre tartalékaikból még tudják pótolni, de nem sokáig.

Erre bezárásos Covid megelőzésre mondja Woolhouse: "A gyógymód rosszabb, mint maga a betegség".


 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol