.

Gyalogos függőhíd NepálbanNepál annyira kiesik egy átlagos európai ember érdeklődési köréből. hogy kegtöbben meg sem tudják mutatni a térképen hol van. 

De szerncsére oda van írva, így senki nem marad szégyenben
 

Nepálba nem családi nyaralásra mennek az emberek. Ide a Himalája magas hegyei, a hely spirituális szellemisége vonzza a látogatókat.
 
Nepálban két fő idegenforgalmi szezon van – a tavasz és az ősz. Júliusban és augusztusban kell a legtöbb esőre számítani, ilyenkor a csúcsok a felhők között bújnak meg. Ez is lehet gyönyörű, de azért jobb, ha nem esik.
 

Kiáradt folyó egy kiadós monszun eső után

Nagyobb eső után kiáradnak a vízfolyások Ilyenkor a fenének sincs  kedve országot járni.Viszont amikor kitisztul az idő fenséges látvány tárul a látogatók elé. Égbe nyúló magas hegyek, mély völgyekben kanyargó folyók, gyalogos hidak, amelyeken életveszélyesnek tűnik az átkellés, 


A vidék gazdasági életében jfontos helyet töltenek be a gyalogos függő hidak.
 
Érdekesség, hogy Nepál más időszámítást követ. Aki oda megy az 56 év 8 hónappal jár a közép-európai időszámítás előtt.. Ezért furcsa ellentmondást tapasztalhatunk. A naptár szerint már a jövőben járunk, ugyanakkor körbe tekintve a középkorban érezhetjük magunkat.
 

Száz éve is így nézhetett  ki.
.
Saját nyelvük van (a nepáli), de számos más nyelvet is használnak a helyiek. Az ország meglehetősen szegény, a lakosság nagy része mezőgazdaságból él. 
A magas hegyek között nicsenek jó utak, a mély völgyek két oldalát, folyók két parját sok helyen gyalogos hidakkal kötik össze. Ezazért is fontos a helyieknek, mivel a másik oldalon lévő földjeiket így sokkal gyorsabban érhetik el.
A 2010-ben átadott Kusma-Gyadi híd több rekordot is megtöntött.
 

Ijesztő a látvény, de 2010 óta megbízhatóan áll (vagy inkább lóg) a helyén.

Az erre vetődő külföldiek csukott szemmel lépegetnek végig rajta, a helyiek napi rutinként sétálnak át egyik végéről a másikra. A híd 117 méteres magasságban ível át a Madi-folyó felett, ezzel pedig a világ egyik legmagasabban kifeszített gyalogos függőhídjának számít. A 344 méteres hosszúságával pedig Nepál leghosszabb gyalogos hídja.


A híd valóban szédítő magasban van.

A vidék után mindenki visszatér a Kathmanduba, Nepál fővárosábá amit a Himalája kapujának tartanak, Az utóbbi évtizedekben a város hatalmas fejlődésnek indult, Területét évente 4%-al noveli,  A város a nepálo királyság királyi fővárosa volt , és a nepáli arisztokrácia palotáinak, adott otthont. Az óvárosban megtalálhatók a hindu és buddhista vallás templomai. A két felekezet békésen él egymás mellett.


Katmandu őrzi a hindu és a buddhista vallás gyökereit 
 
Egy iyen távoli utazás nagy kíváncsíságot, elszántságot és sok pénzt igényel. ezért egyszerűbb és olcsóbb végignézni az interneten található ismertetőket. Aztán, ha még mindig megvan a kedvünk az utazáshoz, legegyszerűbb bemenni egy utazási irodába és befizetni a nekünk tetsző útra.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china