.

Gibraltári káoszGibraltári káosz... Képes helyszíni beszámoló a Nola Sol személy és csomagszállítással foglalkozó cég munkatársától.

"Tegnap szokásos gibraltári kirándulásunkat végeztük vendégeinkkel, ami most totális döbbenettel végződött. Mint utólag megtudtuk, a britek a halászatot akadályozó elemeket akarnak a tengerbe telepíteni, ami ellen a spanyol hatóság úgy tiltakozik, hogy EU-s határ ide- vagy oda, kötelező egyéni ellenőrzést vezet be a határon. Ez annyit jelent, hogy minden járművet félreállítanak és mindenkit ellenőriznek, ideértve a csomagtartót is. Az eljárás azt eredményezte, hogy délutánra Gibraltár megbénult és a turisztikai főszezon közepén a tömegeket sokórás, balkáni körülményekkel megspékelt várakozásra kényszerítették. Mi 16:10 -kor indultunk - eredetileg Tarifába - a CableCar parkolójából, és végül 22:50 -kor (!) léptünk spanyol földre! A közel hétórás (!) várakozás több, mint fele egy tengerparti - a szikla keleti oldalán, a keskeny út mentén lévő ad hoc kialakított - napégette "parkolóban" zajlott, ahol tizenhét sorban, soronként 20-25 autóval várakoztunk arra, hogy a kb. 20 percenként 10-12 autónyit előrehaladó sorba beállhassunk. Az angolok vizet osztottak, de nem volt kaja, nem volt WC, nem volt mosdó (ennek hála hamarosan förtelmes vizelet- és székletszag árasztotta el a terepet). Ideges, síró emberek, rengeteg kisgyerek fizette meg az árát a két ország 'elegánsan kezelt' konfliktusának. Láttunk elboruló agyú embert, aki a rendőrök gyűrűjén át akart kitörni, közben kis híján elütött egy civilt, két rendőrt, végül majdnem lezuhant a töltésen. Autóját összetörte, őt a rendőrök bilincsben elvitték. Nem biztos, hogy ő a felelős teljes mértékben. A rendőrök amúgy röpcédulákat osztogattak, amelyen a spanyolokat tették egyedüli felelőssé és a féligazság másik felét persze lehagyták a nyomtatványról. Nagyon sokszor keltünk már át balkáni határokon is autóval, de ehhez hasonlót és ilyen sokáig elhúzódót még soha nem tapasztaltunk. Mindezt egy EU-s határon, 2013-ban... Ízelítőül pár fotó..."

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china