.

Gesztenyék földje: PujerraPujerra 300 lakosú, gesztenyefákkal körülvett andaluz falu Marbellatól 45 kilométerre. A település annyira jelentéktelen, hogy még a spanyolok is alig ismerik.


Azonban mégis van egy nap, amikor ez kis falu megtelik élettel. Minden évben, gesztenye éréskor rendezik meg a gesztenye ünnepét, a gesztenye fesztivált. A falu körül, egész gesztenyefa erdők vannak, aminek termése október végére érik be.  A termést több napos, vidám ünneppel köszöntik. (Az idén: nov. 2.-3.-4.)
A meredek hegyoldalakon, a völgyekben, amerre a szem ellát, mindenütt gesztenye, gesztenye, gesztenye. Nem mindennapi látvány. Az út melletti gesztenye ligetek gondosan bekerítve, a lekerített parcellához külön kocsibejáróval. Nagyon vigyáznak erre az értékes termésre tulajdonosaik. Talán nincs is más bevételük az ott élő embereknek.
Annak ellenére, hogy a faluba vezető hegyi út 13 kilométeres szakasza felér egy haladóknak indított autóvezetői tanfolyam ügyességi pályájával, mégis szép számmal vannak látogatók. A táj gyönyörű. Pujerra nem turista centrum, így parkolni csak a falu előtti keskeny úton lehet. Csupán akkor van baj, mikor valaki el akar menni, mert megfordulni ezen a keskeny úton eléggé macerás. Egyik oldalon meredek hegyoldal, a másik oldalon meredek lejtő.
A városka utcái üresek, az utcákon sétálva úgy tűnik, nem lakik itt senki. Azonban a központ felől hallatszó zene jelzi merre vannak a házak lakói.  Fő térre bevezető utcán meglepő látvány fogad. Hosszú sorban állnak az emberek, mintha ingyen osztogatnának valamit. Hát így is van. Az önkormányzat süteménnyel és sült gesztenyével vendégeli meg a lakoságot és a látogatókat.
Sok az ember, jól fogy a gesztenye, hamar kiürül a gesztenyesütő tál. Szerencsére van bőven, és rögtön készül az újabb adag. Nem sokat cicóznak az előkészítéssel, minden bevágás nélkül egyben öntik rá a sütőre. Amikor kívül megszenesedik a héjja, kész is van. Ezzel csupán az a baj, hogy a nagyobb szemek belseje nem igazán sül át. Mivel ez a gesztenye ünnepe, vigyáztak rá, hogy csak válogatott, nagy szemek kerüljenek sütésre. Azért így is finom volt.
Az este közeledtével még 15 kilométer kanyargos keskeny út vár a látogatókra, amit jobb világosban megtenni. A falut elhagyva a lenyugvó nap megvilágítja az út széli gesztenyefát, melynek lombja közt kirajzolódik a hegyet - völgyet beborító gesztenyefa erdő.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china