.

A fürdőzőkre is veszélyes tűzhal tűnt fel a Földközi-tengerbenAz International Union for the Conservation of Nature természetvédelmi szervezet arra figyelmeztetett, hogy a trópusi tűzhal vészjóslóan gyakran tűnik fel a Földközi-tenger keleti részén; Törökország partjainál és Ciprusnál is egyre több példányt látnak. Feltűnt már Tunéziánál, és Libanonnál is. A hal mérgező tüskéi nagyon erős fájdalmat okoznak, extrém esetben képesek meg is ölni egy embert.


Egyszerű tűzhal

A tűzhal a Csendes- és az Indiai-óceán déli részén honos, látványos külseje miatt akváriumi halként ismert a nyugati világban. Ragadozó, invazív faj, ördöghal, és oroszlánhal néven is ismerik. A Földközi-tengerben a feltűnése azért aggasztó, mert ez nem a természetes közege, és természetes ellenségek híján mértéktelenül elszaporodhat, felborítva a tenger ökológiai egyensúlyát - nem is beszélve a fürdőzőkre leselkedő veszélyről. A tűzhal olyan apróbb halakra vadászik, amelyek az algát tartják kordában, és még a cápák sem nagyon mennek a közelükbe, annak ellenére, hogy a lassú mozgásuk és élénk színeik miatt jó célpontnak tűnnek.


Díszes tűzhal

Legutóbb 2007-ben tűnt fel a faj számára idegen vizekben, Kuba környékén a Karib-tengerben, ahol két év alatt szaporodtak el annyira, hogy ma már közönséges látványnak számítanak. A karibi országok igyekeznek a tűzhalat a turisták étlapjaira csempészve felpörgetni a halászatát (Japánban egyébként jó ideje egzotikus ínyencségként fogyasztják, és komoly kereslet van rá), ezzel kordában tartva a populációt.

Szakértők szerint a tűzhal vagy akváriumokból, vagy a Vörös-tengerből, óriás konténerhajók ballasztvizében utazva jutott el a Földközi-tengerbe.

forrás: index

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china