.

Fuengirolán mesterséges intelligencia fogja figyelni az embereketFuengirolán az önkormányzat mesterséges inteligenciával fogja figyeltetni a strandokat  és a kijelölt területeket.


A rendszer valós idejű információt fog szolgáltatni a megfigyelt területek telítettségéről. A rendszer célja, ahogy Ana Mula polgármester kifejtette, a koronavírus fertőzések megelőzése, a biztonságos távolságtartás garantálása.

A rendszert a hét kilométer hosszú tengerparti sétány melletti strandok megnyitásakor kívánják üzembe helyezni. A mesterséges inteligencia 40-50 érzékelőjét a sétány melletti lámpák oszlopain fogják elhelyezni. Az érzékelők észlelik a területre belépő és távozó emberek számát és valós idejű információval szolgálnak a helyek telítettségéről.
A mesterséges inteligencia ezen adatok alapján kiszámolja, hogy garantálható e ezeken a helyeken az egészségügyi hatóságok által előírt távolságtartás.
Ezek az informácók mindenki rendelkezésére fognak állni, egy telefonra telepíthető alkalmazáson keresztül. Amikor minden rendben van zöld, a 75%-os kihasználtságot sárga, a 100%-os telítettséget piros szin jelzi.

Valahogy így:


A partszakaszok látogathatóságának megjelenítése.
  • Mire fogják használni ezt a rendszert, ha lecseng a járvány?
  • Hogyan tudják megakadályoznii amikor valaki egy pirossal jelölt területre kíván menni?
  • Az idei szezonban jőval kevesebb külföldi és belföldi turista várható. Ezek ellenőrzésére kívánják ezt a nagyképességű rendszert használni?
  • Milyen haszna származik ebből a rendszerből a városnak?
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol