.

Fuengirola egyik látványossága: Sohail kastélyCastillo Sohail

 

 
Fuengirola a Costa del Sol kedvenc üdulőhelyi közé tartozik. Egymást érik a vendéglők a bárok, a part menti chiringitók. Itt mindenki megtalálja kedvenc szórakozását. A gyerekeket a híres Biopark (állatkert) várja, ahol az állatokat természetes környezetükben lehet megtekinteni, a mozgalmasabb kikapcsolódásra vágyóknak ott az Aquapark, ahol egy egész nap is csak egy pillanatnak tűnik. Továbbá golfpályák, teniszpályák, lovaglás, vagy a leghíresebb fehér falú, a közeli Mijas meglátogatása dobhatja fel a Fuengirolába látogatók napjait.

A fő atrakciót mégis a 8 km. husszú homokos tengerpart nyújtja, melynek végét a Fuengiröla folyó melletti domb tetején álló Sohail kastély uralja.
 

A várkastélyt, eredetileg a mórok építették 956-ban, közel a rómaiak által alapított Suel településhez. Erről a helyről jó kilátás nyílt a déli tengerpatra így időben észrevették, ha kalózok, vagy ellenséges hajók közeledtek. Megépítése utáni 500 évben, fontos szerepet játszott a déli tengerpart és a granadi emírség védelmében.
Vesztét mégsem egy tengerről jövő támadás, hanem a keresztény csapatok okozták, akik 1485-ben a szárazföld felől foglalták el a várat.
 
A következő században a terjeszkedő oszmán-török birodalom további hódításának megakadályozásában  volt  szerepe. A török támadások veszélyének elmúlásával,  úgy 100-150 év békés időszaknak örvendhettek a várkastály urai. Aztán jött Napoleon és Andalúzia lerohanásával Fuengirola várát is elfoglalta.
A naopóleoni háborúk végével a kastély Martinez de Campos-Werner család tulajdonába került, akik akik még a XX. században is tulajdonosok voltak. A spanypl polgárháború után a polgárőrség, és a katonaság is használta egy darabig a vár egyes részeít. Távizásuk után az épület állaga nagyon leromlott.


Az 1980-as években a tulajdonjogot Fuengirola városa szerezte meg, aki hozzálátot a kastély rendbehozatalához. A mélyreható rekonstrukciót az Escuela-Taller Castillo Sohail egyesület hajtotta végre. A belső részeket nem építették újjá, a falakon belül keletkezett üres téren ünnepségeket, koncerteket és egyéb rendezványeket tartanak.


A felújítás után a falak teljes épségben állnak


Az ágyuk már senkit sem fenyegetnek


Középkori vásár a várudvaron


Könnyűzenei koncert a falakon belül


Hastáncosnő fokozza a vásári hangulatot

Elnézve a kastély mai szerepét, az építők bizonyára nem gondolták, hogy a véres háborúskodás helyett vár egyszer az emberek szórakoztatását fogja szolgálni.

P.R.
 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china