.

Földcsuszamlás Norvégiában (videó)Június 3-án, egy rendkívül erőteljes földcsuszamlás házakat mosott a tengerbe Alta településen, Norvégia északi részén.A földcsuszamlás nyolc épületet pusztított el, szerencsére azonban senki sem sérült meg, mindenkit evakuáltak az épületekből, mielőtt túl késő lett volna.
Anders Bjordal, a norvég Vízkészlet és Energiaügyi Igazgatóság mérnöke kijelentette, hogy ilyen nagyságrendű földcsuszamlások "ritkán történnek Norvégiában". Lakott területen még nem történt iekkora földcsuszamlás.
 
 

A pusztító esemény előzményeként néhány kisebb  méretű földcsuszamlás volt a területen, jelentette a helyi média.
A katasztrófát követő órákban a rendőrség nem volt képes eljutni a helyszínre a talaj instabil állapota miatt. Jelentések szerint egy mentő helikopter érkezett este 7 óra előtt, amelyik a levegőből kereste az esetleges sérülteket.

A norvég Vízkészlet és Energiaügyi Igazgatóság figyelemmel kíséri a helyzetet, és a következő napokban is folytatják a megfigyelést. Vizsgálják a tenger és a tengerfenék szintjét, hogy figyelmeztethessenek a földcsuszamlások esetleges további veszélyeire. (1)


<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/w45dbWBsaNI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol