.

Féria Mijason
Féria Mijason


A címből csupán két szó igényel megyarázatot: az egyik a féria a másik Mijas

Féria:
A spanyol igen életvidám népség. Krízis ide, krízis oda, örömmel mennek mindenhová, ahol zene, étel, ital, és valamilyen látványosság van kilátásban. Erre nagyszerű alkalom a féria, ami tulajdonképpen nem más mint egy túlméretes bucsú. Van ott minden: körhinta, sárkányvasút, céllövölde, sült kolbász, sörsátor, édességek, és gyerekcsalogató játékok.

Mijas:
Mijas pedig egy fehér falu az Ibériai-félsziget déli részén, a Földközi tenger partján húzódó hegyek oldalán.
Ebben a faluban, (ami nem is olyan kicsi, ha a hozzá tartozó urbanizációkat /lakóterületeket/ is figyelembe vesszük) minden szeptember első hétvégéjén negyszabású fériát rendeznek.
Az idén sem volt ez másként.
A tapasztalatlan külföldiek igyekeztek 7-8 óra körül megérkezni, és sejtelmük sem volt arról, hogy itt az élet csak későn, 10-11 után kezdődik. Azért ez nem jelentett problémát, addig elücsörögtek valamelyik hangulatos bár előtti asztalnál.

A mellékutcákban viszont hamarabb kezdődik az élet. Egy-egy bár előtt, összegyűlnek az emberek. Az erre kószáló lovas hintó, meg az erre járó lovasok sem hagynak ki egy frissitő italt ilyenkor. Miután kellőképen felfrissültek, átadják helyüket az önfeledt ünneplőknek.
Az elmaradhatatlan flamenco ütemére, táncra perdülnek az utca közepén. Az autók is csak a zeneszám végeztével tudnak tovább menni. Énekelnek, tapsolnak, táncolnak, és a pillanat öröme feledteti gondokat.

A főtéren egész éjjel szól a zene, az emberek folyamatosan jönnek, mennek, esznek, isznak, jól érzik magukat. Hajnal felé elcsendesedik a zsibongás, éa a fáradt árusok is pihenni térnek. A hajnalban  az utcák kiüresednek, az ünnepelők aludni tértek.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol