.

Félni vagy nem félni, most ez a nagy kérdésAz ember már csak olyan, hogy szeretne normálisan élni. Azonban a normális életnek időnként előfordulhatnak külső akadályai. Ilyen egy háború, munkahely elvesztése, vagy a mostani koronavírus mizéria.

 

Az alapvetően egészséges emberek nem halnak bele a korönavírus fertőzésbe, mint ahogy az influenzába sem. Betegnek lenni nem jó, de a betegség lefolyása az egyén egészségi állapotától függ. A koronavírus leginkább az egészségileg legyengült, sok más krónikus betegséggel is küszködő idősebb generációt súlytja. Ezt a tényt már mindenki ismeri, és ezért sokan, főleg az 50 év alatti generácó képviselői úgy gondolják, hogy ők nem veszélyeztetettek.
 
Ez így nincs rendjén! - gondolták a víruskampány irányítói és a média a címlapjain hamarosan megjelent az a néhány eset, amikor kozépkorú generáció tagjai kapták el a vírust.  (Arról viszont nem írtak, mennyi idő alatt gyógyultak meg.)

Ezek szerint az a jó, ha a húsz, harminc vagy negyven évesek is félnek a vírustól, mert ha nem félnek, akkor másként látják a szigorú korlátozásokat, és esetleg nem értenek egyet velük.. Ez pedig már maga a lázadás! Tehát mindenki féljen!

A döntéshozóknak választaniuk kellett a társadalom töredékét képviselő időskorúak fokozött védelme vagy az egészséges munkaképes lakosság munkájának biztosítása között.  Választottak, és meghozták a szigorú korlátozó intézkdéseket. Egyenlőre úgy néz ki, az idős korúak nem haltak meg kevesebben mint más években, viszont rengeteg ember veszítette el munkáját. 
 
Összefoglalva: Országonként változó számban veszélyeztetett idős ember életének meghosszabbítása Spanyolországban 100 ezres nagyságú munkanélküliséggel, az érintett családok egzisztenciális biztonságának elvesztésével valamint a gazdasági élet megtorpanásával járt.
 
Ezt a nyílvánvaló tényt a média továbbra is a koronavírus veszélyességének hangoztatásával, a vírustól való félelem fentartásával takargatja.

Amíg a félelem az úr, a lakosság becsicskul.- mondaná rímhányó Romhányi a mindenből rímet faragó költő

Tehát félni kell, hogy a korlátozó intézkedéseket szó nélkül lenyeljük.

Azért akadt olyan állam, ahol másként kezelték a vírus helyzetet. A gazdaság nem roppant meg és még a halálozási statisztikák sem rosszabbak mint a szigorú korlátozásokat bevezető országokban.

P.R
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol