.

Félnek a brexittől a Spanyolországban élő brit nyugdíjasokA Spanyolországban élő brit nyugdíjasok attól félnek, hogy le kell mondaniuk jó életkörülményeikről, amennyiben az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból

 
A britek közül sokan azért választják nyugdíjas éveikre a dél-európai országot, mert kellemes a klíma, a nyugdíjuk többet ér mint otthon, és mindemellé jó színvonalú, ingyenes orvosi ellátást is kapnak.A háromból azonban kettőt most veszélyben látnak; attól tartanak, hogy a nyugdíjuk leértékelődik és elveszítik az ingyenes egészségügyi ellátáshoz való jogot.
 
Sok brit él Spanyolországban viszonylag kis nyugdíjból, de ha fizetnünk kellene a gyógyszerekért, az orvosi ellátásért, sokaknak vissza kellene térnie az Egyesült Királyságba - mondta a spanyol közszolgálati televíziónak (RTVE) a 80 éves Patricia Dennison, aki 11 éve költözött Lutonból a Costa del Solra.

Az asszony egy lakóparkban él a dél-spanyolországi Mollinában, ahol a település ötezer lakosa közül ezer brit. Szomszédja, Peter Harrison szerint a legaggasztóbb annak az előnynek az elvesztése lenne, amelyet az jelent számukra, hogy a pénzük többet ér ebben az országban.
 

Angoloknak nyitott bár Spanyolországban
 
A spanyol statisztikai hivatal (INE) adatai szerint csak a dél-spanyolországi tengerparton fekvő Málagában 55 ezer brit él. Spanyolországban összesen 300 ezer brit állampolgárt regisztráltak állandó lakosként, de a becslések szerint ennél sokkal többen, 700-800 ezren élnek ott. További félmillióan pedig csak az év egy bizonyos időszakát töltik Spanyolországban.

Az RTVE riportjában hivatkozik a The Times néhány hónappal ezelőtti cikkére, amelyben azt írta, hogy százával hagyják el Spanyolországot a britek a bizonytalan helyzet miatt. A spanyol tudósítás szerint ez némiképp túlzó, de kétségtelen, hogy a jelenlegi helyzetben sokan gondolkodnak azon, hogy eladják ingatlanjukat és visszatérnek a szigetországba, ha a többség a kilépés mellett szavaz a jövő heti referendumon.

MTI.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china