.

Fa Nándor a Horn fok után már Barcelona felé felé tart
A Spirit of Hungary újból az Atlanti-óceánon


A Barcelona World Race földkörüli vitorlásverseny mezőnye 2014 december utolsó napjaiban startolt Barcelonából. A hajók két fős legénysége megállás nélkül tér vissza a starthelyre. A versenyen Fa Nándor magyar vitorlázó is indult.

A verseny 81. napján a magyar hajós boldog, hogy megkerülte a Horn-fokot, melyet nem csak az tesz különösen értékessé, hogy a Csendes-óceánról az Atlanti-óceánra hajózott át, hanem előtte a teljes déli óceáni kört körbevitorlázta.
Fa Nándor hangsúlyozta, hogy a Horn-fok elérését megelőző öt-hat hét nagyon kemény volt. Az Indiai-óceán mind szellemileg, mind fizikailag is megviselte a csapatot. Ennek a szakasznak a végét és egyben csúcspontját jelentette Dél-Amerika legdélebbi pontjának megkerülése.


A hajónak és legénységének sokat kell bírnia

"Természetesen érzi az ember ezt a több mint két hónapnyi vitorlázást itt az óceánon, annak ellenére, hogy igyekszünk karban tartani magunkat, de sok idő ez kint a vízen, s nekünk eléggé kemény utunk volt mindenféle szempontból, technikailag és taktikailag is" – jelezte Fa Nándor hozzátéve, fáradnak, de annyira nem, hogy ez problémát okozna a számukra.


Jelenleg Fa Nándor és hajóstársa, az új-zélandi Conrad  Colman is élvezi, ahogy kapaszkodnak észak felé az Atlanti-óceánon, s egyre jobb körülmények közé kerülnek. "A hajó kiválóan bizonyít, minden rendben van vele, de tengernyi apró problémánk van. Ezek a bizonyos gyermekbetegségek, amiken egyrészt túl vagyunk, másrészt valahogy megoldjuk" - beszélt Fa a Spirit of Hungaryről, mellyel nagyon elégedett, mert jó sebességgel tudtak vele haladni mindenhol, ugyanakkor sok olyan kisebb gondjuk van, melyekkel együtt kell hajózzanak már egészen a célig. A vitorlással kapcsolatban azt is elmondta, hogy összehasonlítva a korábbi hajóival, azoknál lényegesen jobb, úgy iránystabilitásban, mint a nagy hullámok közötti hajózásban, illetve a huzamosabb időn át nagy tempóban haladásban.


Az útvonal

A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad a versenyben, a hatodik Renault Captur-től közel 1200, míg az éllovas Cheminées Pujoulat-tól több mint 4700 tengeri mérföldre leszakadva. "Nyomjuk tovább. Tudjuk, hogy van előttünk még legalább három hét vitorlázás, de erre fel is vagyunk készülve" – hangsúlyozta Fa Nándor. (MTI)


Indulás előtt a barcelonai kikötőben

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china