.

Ez is történelem 

Van egy festői falucska Angliában, ami nem régi házairól, nem történelmi múltjáról, hanem a keletnémet Trabantoktól lett híres

 

http://m.cdn.blog.hu/sz/szellemvarosokavilagban/image/10949705_428471983971862_7074417952553175321_n.jpg

A festői angol falucska közepén, háza kertjében gyüjtögette Trabantjait a márka rajongója

Middleton-by-Youlgreavei Bakewell egy csendes falu Londontól 160 mérföldnyire, a szigetország közepén a Peak District Nemzeti Parkban. A házak Anglia középkorát idézik és ideális hely a háborítatlan nyugalmat kereső, múltba révedő pihenni vágyók számára. A helyi lakosok nem mélyednek el a múltban, házaik ódon külsővel is biztosítják a mai kor kényelmét.

A falu lakosa Graham Goodall 1987-ben jutott el Berlinbe, ahol nem csak képen, hanem a maga teljes valóságában is meglátta az akkor még létező NDK autóiparának egyik büszkeségét, a Trabantot. (A másik büszkeség a Wartburg volt, de az valahogy nem nyerte el tetszését.) Egy pillantás elég volt ahhoz, hogy ez a kis remekmű megdobogtassa szívét, és elhatározta, ilyen autója neki is lesz.
Gondolatát tettek követték és az elkövetkező évek folyamán egész háremnyit, pontosabban 49 Trabantot halmozott fel háza kertjében. A kocsikhoz személyes érzelmek fűzték, hiszen mindegyiket maga vezette haza, és furikázott velük fél Európán keresztül.
goodall2.jpg
A falu lakosai érthetetlen módon nem rajongtak az egyre szaporodó történelmi ereklyék látványának. Úgy vélték ezek a kocsik jobban mutatnak eredeti környezetükben, mint a nemzeti park ódon házai közt.
Graham Godall tulajdonos szerint a látvánnyal semmi baj nincs, hiszen ezek a Trabantok is épp úgy a történelemhez tartoznak, mit a falu házai. Csak még nem annyira régiek.
Szó-szót követett, és a vitát a bíróság zárta le. Ítéletében a 49 ereklyéből 40 eltávolítását rendelte el. Godall elmondta, csaknem 20 évet töltött az autók gyűjtésével, és nagyon fáj neki, hogy le kell mondania róluk. A hatóságok szerint a férfinak eredetileg már 2005 végére meg kellett volna válnia a gyűjteménytől, de betegségre hivatkozva 2007-ig haladékot kapott. Míg végül 2007 decemberében elkezdte eladogatni őket.
middleton-by-youlgreave_trabants_r_us_geograph_org_uk_943830.jpg

A ház körüli telek lassan megüresedett és a Peak District Nemzeti Parkban már csak a rági házak idézik a múltat.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol