.

Ez is történelem 

Van egy festői falucska Angliában, ami nem régi házairól, nem történelmi múltjáról, hanem a keletnémet Trabantoktól lett híres

 

http://m.cdn.blog.hu/sz/szellemvarosokavilagban/image/10949705_428471983971862_7074417952553175321_n.jpg

A festői angol falucska közepén, háza kertjében gyüjtögette Trabantjait a márka rajongója

Middleton-by-Youlgreavei Bakewell egy csendes falu Londontól 160 mérföldnyire, a szigetország közepén a Peak District Nemzeti Parkban. A házak Anglia középkorát idézik és ideális hely a háborítatlan nyugalmat kereső, múltba révedő pihenni vágyók számára. A helyi lakosok nem mélyednek el a múltban, házaik ódon külsővel is biztosítják a mai kor kényelmét.

A falu lakosa Graham Goodall 1987-ben jutott el Berlinbe, ahol nem csak képen, hanem a maga teljes valóságában is meglátta az akkor még létező NDK autóiparának egyik büszkeségét, a Trabantot. (A másik büszkeség a Wartburg volt, de az valahogy nem nyerte el tetszését.) Egy pillantás elég volt ahhoz, hogy ez a kis remekmű megdobogtassa szívét, és elhatározta, ilyen autója neki is lesz.
Gondolatát tettek követték és az elkövetkező évek folyamán egész háremnyit, pontosabban 49 Trabantot halmozott fel háza kertjében. A kocsikhoz személyes érzelmek fűzték, hiszen mindegyiket maga vezette haza, és furikázott velük fél Európán keresztül.
goodall2.jpg
A falu lakosai érthetetlen módon nem rajongtak az egyre szaporodó történelmi ereklyék látványának. Úgy vélték ezek a kocsik jobban mutatnak eredeti környezetükben, mint a nemzeti park ódon házai közt.
Graham Godall tulajdonos szerint a látvánnyal semmi baj nincs, hiszen ezek a Trabantok is épp úgy a történelemhez tartoznak, mit a falu házai. Csak még nem annyira régiek.
Szó-szót követett, és a vitát a bíróság zárta le. Ítéletében a 49 ereklyéből 40 eltávolítását rendelte el. Godall elmondta, csaknem 20 évet töltött az autók gyűjtésével, és nagyon fáj neki, hogy le kell mondania róluk. A hatóságok szerint a férfinak eredetileg már 2005 végére meg kellett volna válnia a gyűjteménytől, de betegségre hivatkozva 2007-ig haladékot kapott. Míg végül 2007 decemberében elkezdte eladogatni őket.
middleton-by-youlgreave_trabants_r_us_geograph_org_uk_943830.jpg

A ház körüli telek lassan megüresedett és a Peak District Nemzeti Parkban már csak a rági házak idézik a múltat.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china