.

Ez a jacht forgatja fel a hajótervezéstNem nagyon emlékszünk a közelmúltból olyan jachtra, ami annyira forradalmian közelítette volna meg a dizájnt, mint a piramist idéző Tetrahedron Super Yacht.

 

 

A hajó tulajdonképpen úgy néz ki, mintha valamilyen földönkívüli jármű lebegne a víz fölött, a látvány egyszerre lenyűgöző és félelmetes is kicsit. A jachtépítés teljesen radikális újragondolásáról van szó, ami formailag egyszerre egyszerű és döbbenetes. (Ezzel nagyjából ki is lőttük a jelzőket.) 

A londoni építész, Jonathan Schwinge elképzelései alapján még csak a látványtervek készültek el, de állítólag hamarosan meg is építik a hajót, hogy aztán a vízen járhasson mindenki a csodájára.A HYSWAS (Hydrofoil Small Waterplane Area Ship) szuperjacht egyébként az első benyomásokkal ellentétben rendkívül stabil. Az igazán izgalmas látványt menet közben nyújtja majd, mert olyankor a hajótest a víz fölé emelkedik, és úgy néz ki, mintha fölötte lebegne és repülne. 

Mindenkitől elnézést, de a technikai részletekbe nem mennénk bele, mert nem értünk hozzá, de kicsit a szárnyashajók elvén halad majd a vízen. Tervezője szerint a megoldás előnye, hogy a kisebb vízellenállás miatt hosszabb utat tud megtenni, illetve a nyugtalanabb víz is kisebb hatással lesz rá.

 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol