.

Ez a jacht forgatja fel a hajótervezéstNem nagyon emlékszünk a közelmúltból olyan jachtra, ami annyira forradalmian közelítette volna meg a dizájnt, mint a piramist idéző Tetrahedron Super Yacht.

 

 

A hajó tulajdonképpen úgy néz ki, mintha valamilyen földönkívüli jármű lebegne a víz fölött, a látvány egyszerre lenyűgöző és félelmetes is kicsit. A jachtépítés teljesen radikális újragondolásáról van szó, ami formailag egyszerre egyszerű és döbbenetes. (Ezzel nagyjából ki is lőttük a jelzőket.) 

A londoni építész, Jonathan Schwinge elképzelései alapján még csak a látványtervek készültek el, de állítólag hamarosan meg is építik a hajót, hogy aztán a vízen járhasson mindenki a csodájára.A HYSWAS (Hydrofoil Small Waterplane Area Ship) szuperjacht egyébként az első benyomásokkal ellentétben rendkívül stabil. Az igazán izgalmas látványt menet közben nyújtja majd, mert olyankor a hajótest a víz fölé emelkedik, és úgy néz ki, mintha fölötte lebegne és repülne. 

Mindenkitől elnézést, de a technikai részletekbe nem mennénk bele, mert nem értünk hozzá, de kicsit a szárnyashajók elvén halad majd a vízen. Tervezője szerint a megoldás előnye, hogy a kisebb vízellenállás miatt hosszabb utat tud megtenni, illetve a nyugtalanabb víz is kisebb hatással lesz rá.

 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china