.

Ez az igazi baj, nem a koronavírusNyolcból egy európait a környezetszennyezés öl meg


Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) friss jelentése alapján az Európai Unióban nyolc halálesetből egy nem a koronavírushoz, hanem a különféle szennyezésekhez köthető – írja az MTI.
 

Még mindig szennyezik a levegőt

A kutatók szerint 2012-ben az Európai Unióban 630 ezer idő előtti elhalálozást okoztak a környezeti tényezők. A légszennyezés 400 ezer, a zajszennyezés pedig 12 ezer ember halálában játszott szerepet. A további halálozások az extrém időjárási jelenségekhez, többek között a hőhullámokhoz köthetők.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a légszennyezés évente globálisan több millió ember halálát okozza, szív- és érrendszeri, rákos és légzőszervi megbetegedéseket okozhat. Egy másik WHO-jelentés, mely a zajszennyezésről készült, megjegyezte, hogy a környezeti zajártalom a vérnyomás és a stresszhormonok szintjének emelésével hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához.

Európában eddig a koronavírushoz összesen 188 066 halálesetet sorolnak, szemben a kiszűrhető környezeti ártalmak által okozott 600 000  halálesettel.

Mivel nincs különválasztva, ebben a 186 ezerben az is benne van, aki  a 600 ezerből környezetszennyezés miatt egyébként is meghalt volna. 

Az adatok a 24,hu cikkéből származnak

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol