.

Európában nőni fog a feszültség a bevándorlók és az őslakosság közt
Ha az elmúlt 24 óra európai nyilatkozatait megnézzük, az katasztrofális – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 vasárnap reggeli műsorában.Az osztrákok azt mondták, nyitva kell hagyni a határt, erre tegnap lezárták. Horst Seehofer bajor miniszterelnök kijelentette, hogy történelmi tévedés a menekülteket beengedni. A migránsok hosszú hónapokat fognak menekülttáborokban tölteni Németországban, pedig nem erre készülnek, nem ez az elvárás. Márpedig amíg nem döntenek a státuszukról, nem kaphatnak állást. Ráadásul a menekülteknek legfeljebb 35 százaléka maradhat Németországban, 65 százalékot kiutasítanak, amiből óriási feszültségek lesznek. A probléma az, hogy senki nem meri kimondani, a migránskérdésre egy összeurópai választ kellene adni – magyarázta.

Jelenleg a menekülteknek az első hulláma jön. Tavasszal jön a második hullám sokkal szegényebb emberekkel sokkal nagyobb számban. Európa a huszonnegyedik óra utolsó egy percében van – fogalmazott.


Európa szívébe tartó migránsok egy  macedón vasútállomáson.

Ahhoz, hogy az Iszlám Állam ellen fellépjünk, szárazföldi erőket kellene bevetni, amit az Egyesült Államok egy évvel az elnökválasztás előtt nem vállal. Vagyis az Iszlám Állam még legalább 14 hónapig tartja a pozícióit. Szíriában a szunnita cél Aszadot megbuktatni, mert ő síita és Iránnal van szövetségben. Az iráni cél Aszadot bármi áron megtartani. Az amerikai cél hatalomra juttatni a szír demokratákat, akik azonban mindössze pár százan vannak, és nincs társadalmi bázisuk. A Szíriában lévő többségi szunniták tudják, hogy az összes rossz közül Aszad a legkisebb rossz, ezért elfogadják – érvelt Nógrádi György.

Hozzátette: Szíria körül ott van több millió menekült, ami Libanonban polgárháborúhoz vezetett, Jordániában élelmiszer- és vízhiányhoz, Törökország pedig ezzel zsarolja részint Európát, részint Szíriát.

Németországban jelenleg rendkívüli a feszültség. Egyrészt németeknél felmerült, hogy a migránsok ne kapjanak pénzt, hanem csak élelmiszert. Másrészt Németország azt mondta, szüksége van a jól képzett, egyedülálló bevándorlókra, ilyen azonban alig érkezik. Ezek az emberek Európában nem tudnak integrálódni, a muzulmán közösségeknek ez sem Franciaországban, sem Belgiumban, sem Hollandiában, sem Nagy-Britanniában nem sikerült – szögezte le.
 
 
Németországban egyébként az alapján „dobják szét” a menekülteket, hogy a tartományoknak mekkora a lakossága és az adófizető képessége. Így a volt NDK-ra sokkal kevesebb jut, ezzel együtt a négy tartományban rendkívül erőteljes a fellépés a menekültekkel szemben. Beleértve azt, hogy felégetik a szállodákat, ahol a migránsok élnek.
Németországban már látszik, hogy jönnek a problémák, és a menekültkérdésben a lakosság rendkívül megosztott. Amit várnak a migránsok és ami történik, az nem összehozható, ebből az következik, hogy mindkét fél, vagyis az európai lakosság és a migránsok is radikalizálódnak. Ennek beláthatatlan következményei lesznek. Jó lenne a kérdést megoldani, különben tavasszal katasztrófaállapotok lesznek – hangoztatta a biztonságpolitikai szakértő.
 

Migránsok a budapesti Keleti pályaudvar előtt
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol