.

Európa becsukja szemét, hogy ne lássa a nyílvánvalótAz európai emberek gyanútlanul ülnek a tv és a fősodratú médiák internetes portálai előtt, és nem veszik észre ahogy nő a feszültség a világban és ahogy folyamatosan programozzák az agyukat.

 


A világban hatalmas feszültség keletkezett a két katonai nagyhatalom, az USA és Oroszország között.

Ennek kezdetét Irak megtámadás jelentette, ahol a demokrácia nevében lerohanták az országot. Aztán következtek a hathatós washingtoni támogatással meginduló arab forradalmak, ahol elzavarták azokat az Oroszország felé kacsingató vezetőket, akik úgy-ahogy fenntartották országuk társadalmi rendjét, és a lakosságuk életkörülményeit.


Irak lerohanása

A káoszba fordult, Irak, Libia területein támogatásra találtak a szélsőséges nézetek, és demokrácia helyett létrejött az ISIS. Szíriában az oroszbarát vezetés parlamenti ellenzékének utcára vonulásához nagy lökést adott a washingtoni elvi, pénzügyi és fegyveres támogatás.  Kialakult egy teljesen átláthatatlan helyzet. Az ellenzéki csoportok a birtokukba került fegyverekkel egymás és a kormány ellen fordultak. A helyzetet kihasználva az Iszlám Állam fegyveresei elfoglalták Szíria jelentős részét, de főleg az olajban gazdag területeket.

Ezen folyamatokban való amerikai részvételt ma már Washington is elismeri. Álláspontjuk szerint ők a demokrácia híveit segítik. Ennek kovetkezménye a véres szíriai polgárháború és a több millió, Európát is eláraszó menekült. Úgy tűnik a washingtoni politikusok által elképzelt demokrácia pusztítással és káosszal jár. Mindez azért, hogy Aszad helyett az ne az orosz, hanem az amerikai politikát kiszolgáló vezető kerüljön hatalmba,
Ezt látva, Putyin védő szárnyai alá vette utolsó közel-keleti szövetségesét és 2015 őszén, beindította az ISIS és az Aszadot megbuktatni kívánó csoportok elleni hadjáratát.

Az amerikaiak által az ISIS ellen létrehozott koalíció éveken keresztül nem ért el eredményeket. Érdekes módon az orosz beavatkozásig az Iszlám Állam sikert sikerre halmozott, újabb és újabb területeket szerzett magának.

Az orosz beavatkozás megváltoztatta a helyzetet. A szír kormánycsapatok orosz légi támogatással jelentősen visszaszorították mind a kormány ellen harcoló, mind az ISIS oldalán elkötelezett fegyveres egységeket. Aleppo-t a korábbi kétmilliós nagyváros nagy részét jelenleg a a szír kormány ellen harcoló és az Iszlám Állam fegyveresei tartják ellenőrzésük alatt. A harcokat leginkább a civil lakosság szenvedi meg. A szeptemberben létrejött tűzszünet életképtelennek bizonyult, az amerikai fél nem tudta elkülöníteni az általa demokratikus ellenzéknek nevezett fegyvereseket az ISIS fegyvereseitől A tűzszünetet csak az ellenzék csapatai írták alá, de ők sem tartották be, mert gyakran az ISIS-el közösen támadták a szír csapatokat.

Oroszország bekeményített, megunta Washington látszat béke politizálását, és az amerikai koalíció szír csapatok elleni "véletlen" támadása után bejelentette, minden azonosítatlan repülőgépet lelő ami a szír kormány által ellenőrzütt területek felett repked.

Amerikai politikusok Aszad megdöntésére most nyílt katonai beavatkozást mérlegelnek, természetesen a "béke és a civil lakosság védelmében". 

Furcsán mutat egy frissen festett amerikai F-18 -as orosz szinekben.


Nő a feszültség, nem tudni mikor csap össze a két nagyhatalom.  Az oroszok felkészítik polgáraikat egy világméretű konfliktus közeli lehetőségére. Európa keleti határán kiépített, rakétapajzsnak nevezett rakétakilövő állások fenyegetik Oroszország nyugati területeit. Oroszország, határain belül szintén megtette a védelméhez szükséges rakéták telepítését.
A feszültség akkora , hogy egy vélelen rakétaindítás világháborút robbanthat ki.

A feszültséget tovább élezi az Ukrán helyzet, ahol amerikai segítséggel döntötték meg az oroszbarát Janukovics kormányát. A NATO főtitkára szerint lehetséges Ukrajna csatlakozása a szövetséghez. Ezzel teljesen bezárulna a NÁTO jelenléte Oroszország nyugati határainál.

Európa csatlakozott azon véleményekhez, miszerint a Krím félsziget annektálása váltotta ki a feszültséget a két világhatalom közt, és teljes vállszélességgel beállt a washingtoni politika mögé.

Miközben gyanútlanul üldögélünk TV készülékeink előtt, Oroszország azt javasolja külfüldön tanuló fiataljainak, és a diplomaták családtagjainak, addig térjenek vissza hazájukba, amig erre lehetőség kínálkozik.  Vajon mire számít?
Ő támad, vagy őt támadják?

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol