.

Érdekes spanyol jövedelmi adatokat tett közzé a Malagahoy internetes portálAndalúzia évszázadokon keresztül  Spanyolország legelmaradottabb és legszegényebb része volt.

Ennek hatásai a mai napig érződnek. A 20. és 21. század fejlődése sem tudta behozni az ország északi részéhez viszonyított lemaradását. Madridban, Katalóniában, Baszk földön a mai napig magasabb az átlagember jövedelme, mint a déli Andalúziában. Itt nem azokra a külföldi állampolgárok jövedelmére kell gondolni, akik megengedhették maguknak egy tengerparti ingatlan vásárlását, hanem az itt élő, dolgozó spanyol átlagemberek jövedelmére.

Spanyolországban szegénységben élőknek az évi 6720, vagy havi 560 eurónál kevesebb jövedelem rendelkező embereket tekintik - írja a Malagahoy internetes újság. Andalúziában ez a szegénységi ráta a lakosság több mint tizedét érinti.
2022-ben az andalúziai lakosság 21%-a télen nem tudta biztosítani otthonában a megfelelő hőmérsékletet,  míg ez az arány 2021-ben kevesebb,18% volt. 
Sajnálatos módon az idén többen lettek azok, akiknek nincs tartalékuk az előre nem látható kiadásokra. Számuk a tavalyi évhez képest néhány százalékot emelkedett, a 2021-es 42,5%-ról, 2022-re 44,8%-ra.

A területi egyenlőtlenségeket bemutató másik adat az egy főre jutó átlagjövedelem, amely 2022-ben országos szinten 13 008 euró volt, ami havi 1084 eurónak felel meg. Az átlagjövedelem Andalúziában 10 703 euró, ami előrelépést jelent az előző évhez képest, de még mindig alacsonyabb, mint az országos átlag. Ennél rosszabb helyzetben csak Murcia és Extremadura van.
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol