.

Élmények Magyarországon: sörfesztivál Alsóörs
Alsóörs egyre népszerűbb üdülőhely Balatonfüred és Balatonalmádi között.

 

Alsóörs
A közeli két nyaralóközpont híre és vonzereje már sokévtizede országszerte ismert és elismert de hírük sokáig háttérbe szorította a köztük lévő üdülőhelyeket, így Alsóörsöt is.  Azonban Alsóörsnek minden adottsága megvan, hogy ország és Európa szerte ismert nyaralóhellyé nője ki magát. Az önkormányzat ezzel a nem titkolt céllal támogat minden olyan rendezvényt, amely népszerűsíti a települést. Lassan egy évtizede, hogy több országból jönnek a már hagyományosnak nevezhető Harley Davidson találkozóra, a nyár folyamán megrendezett borfesztiválokra és az agusztus 20-i nyárbúcsuztatóra. Alkalomszerűen még más kulturális események - színházi előadások, koncertek - is vonzzák a látogatókat.

Az idén hagyományteremtőnek szánt rendezvénynek adott helyt a kikötő mólója előtti parkoló és szabadidő park. A Balaton keleti medencéjében ez az első sörfesztivál, ahol nem a balatoni boroké, hanem a kisüzemi sörfőzdéké a főszerep.
 

A sörfesztivál plakátja a bejáratnál
 
A parkolóban felállított pavilonoknál a sörök különleges fajtáit lehetett kostolni. Házi sörök az ország különböző kisüzemi termelőitől származtak különféle ízben, színben, és alkoholtartalommal. Volt csokis sör, fekete sör, cseh sör, búza sör, mindez többféle sörfőzdéből, egyedi receptek szerint, csapolva, palackozva. Ami talán a legjobban meglepett a több mint százféle sör között nem lehetett két egyformát találni
"A Serfőző csapata minden rendezvényen arra törekszik, hogy a látogatók és a kiállítók egyaránt mosolyogva távozzanak a rendezvényről. Az Alsóörsi Sörfesztiválon igyekeztünk bemutatni az érdeklődőknek a legrangosabb hazai és számos külföldi kisüzemi sörfőzdék söreit. A Balaton északi partjának eme részén még nem volt olyan fesztivál jellegű rendezvény ahol ennyi féle sört kóstolhatott a nagyérdemű és ahogy láttuk nagyon-nagyon élvezték a látogatók ezt a "sörkánanánt". A rendezvény visszhangja jó volt, elégedettek voltak a látogatók és a kiállítók is, így mi is örülhetünk. Köszönjük Alsóörs, jövőre találkozunk!" - mondta Preyer György a Serfőző márkamenedzsere, és a rendezvény egyik főszervezője.
Ezt az elvet a látogatók is megtapasztalhatták. Mindent jó minőségben megtalálhattak ami egy ilyen fesztiválon elvárható, de ide nem illő termékek nem csorbították a fesztivál jellegét. Hosszú pavilonban sültek s húsok, kolbászok pecsenyék, sörkorcsolyaként házi készításű sajtokat lehetett vásárolni, és még egy sörivó verseny is növelte a kedvet a felvonultatott étkek és italok megkóstolására.


A nyerő csapat a sörön kívül még egy üveg beherovkát is kapott.
 

Az alkalomra felállított színpadon sötétedés után a zene vette át a főszerepet.
 
A záró napon még csak annyit lehetett tudni, hogy a sörfesztivál a vártnál nagyobb siker. Bebizonyította, hogy a Balaton környéki borok világában a sörnek is helye van. Ez a siker valószínűsíti a jövő évi rendezvényt, és ha akkor is ilyen nagy lesz az érdeklődés, valóban hagyománnyá válhat a fesztivál.

Az önkormányzat elégedetten dőlhet hátra székében, mivel sikerült egy újabb vendégcsalogató rendezvénnyel növelni Alsóörs vonzerejét.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol