.

Elmélet és valóság a gízai nagy piramisnálElméletileg nem létezhetne, de a valóságban már sok ezer éve ott áll a sivatagban a gízai nagy piramis.

Az ókori világ hét csodája közül egyedül az egyiptomi Kheopsz fáraóról elnevezett gízai nagy piramis állta ki az évezredek pusztító hatását. A piramist a régészet álláspontja szerint a fáraó végső nyughelyének építették.Szédítően magas
 
 
Már az első, még a modern műszerek nélkül végzett vizsgálatok is furcsállták, hogy ez a hatalmas építmény az egyiptomi temetkezési szokásokhoz nem alkalmazkodó belsővel készült. Ezen kívül a kövek illesztése, a ferde járatok iránytartása, a több tonnás gránittömbök tized miliméter pontosságú megmunkálása és illesztése, ami olyan pontos, hogy még egy zsilett pengét sem lehet közéjük dugni, mind meghaladja a kor szellemi és műszaki szinvonalát. Tehát elméletileg ilyet réz vésővel és kő kalapáccsal nem lehet építeni.
 
A piramis belső kialakítása.
A: Bejárat
B: Ereszkedő folyosó
C: Emelkedő folyosó
D: Nagy Galéria
E: Előkamra
F: Királyi Kamra
G: "Teherelosztó kamrák"
H, I:"Szellőzőaknák"
J: "Királynő Kamrája" K: "Kút-akna"
L: Földalatti Kamra

A szűk járatok, és a tároló kamrák hiánya nem tették lehetővé, hogy a fáraó hatalmának megfelelő mennyiságű eszközöket, kincseket, helyezzenek el Kheopsz tulvilági útjára. (A piramist 820-ban először feltörő Al Mamún kalifa csak üres járatokat talált.)
A piramis alaposabb vizsgálata megdönteni látszik a temetkezés elméletét és átformálja az ókori, kőkorszaknak is nevezett világ tecnológiai és mérnöki tudásáról kialakult ismereteinket.

Az építkezést olyan tudással és precízitással végezték, ami ma a legmodernebb gépekkel és műszerekkel is nehézségeket okozna. 
  • A piramis helyén álló mészkő dombot elhordták, a piramis alapjául szolgáló vízszintessé faragott szikla felület két széle közt 2,5 cm a szintkülönbség.
  • hat hektárt (négy futbal pályányi területet) 1 tonna súlyú, vízszintesen elehlyezett kövekkel fedtek le
  • A 146 méter magas építmény több mint kétmillió kőtömbből áll. Tájolása csupán öt századdal tér el az északi iránytól. (A egyiptológusok szerint a piramis 20 évig készült. Ez esetben 2 percenként kellett egy kőtömböt kifaragni, a bányából az építkezés helyszínére szállítani és beépíteni. Ebben az időben nincs benne a piramis külső burkolata, amit időközben különböző építkezésekhez elhordtak.)
  • Belül a 800 kilométerre lévő asszuáni kőfejtőből származó 130, egyenként nyolc tonna súlyú gránit lap 65 méter magasan miliméter pontosságal van elhelyezve.
  • A konstrukció földrengésbiztos. (A 13. században Kairót leromboló földrengés a Piramisokban nem tett kárt, köszönehtően a különboző méretű kőtömbök egymáshoz illesztésének.)
  • A piramis oldalait 8 részre bontja a középen végifutó bemélyedés, ami a tavaszi és őszi napforduló megfigyelését teszi lehetővé néhány percre napfelkeltekor. (Ezt jelenséget először 1930-ban, repülőről sikerült lefényképezni)
Az építkezés kivitelezése olyan technikát és pontosságot árul el az ókorban, ami korunk építkezésének technikai csúcsát jelenti. Ez sok találgatásra adott okot, többek közt olyanokra is, hogy a piramist egy elfelejtett civilizácó sokkal korábban egészen más célból építette. Na itt aztán bendult a fantázia, mert Föld elektromos mezejének kiegyenlítésétől kezdve csillagászati megfigyelőpontig, mindenféle elmélet napvilágot látott.
 
MI az igazság, nem tudjuk. Egy biztos: a régészet mai ismeretei szerint a kőkorszakban maximum réz véső és kő kalapács állt az emberiség rendelkezésére.

A piramis építésével kapcsolatos elméletek sorban megdőltek, amikor a kor feltételezett szerszámaival megpróbálták rekonstruálni az építést. Nem sikerült. Arra következtetésre jutottak, a régészet által ismert szerszámokkal nem lehetett ilyen építményt építeni. A piramis pedig ott van, tehát valamilyen módon elkészült, de hogy hogyan, erre máig nincs magyarázat.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china