.

Elkészült a legnagyobb tengeri személyszállító hajóA világ legnagyobb személyszállító hajója, a Harmony of the Seas a szárazdokkból a vízbe került, kezdődik a próbaút.


Megkezdte első próbaútját a világ legnagyobb óceánjárója a nyugat-franciaországi partoknál. Több ezer ember gyűlt össze csütörtökön Saint-Nazaire kikötőjében, hogy végignézze a 70 méter magas Harmony of the Seas vízrebocsátását. A 362 méter hosszú, 16 emeletes óceánjáró próbaútja vasárnapig tart.

Az egymilliárd euróért (310 milliárd forint) megrendelt hajó a tengeri üdültetéssel foglalkozó Royal Caribbean International (RCI) számára épül. A 120 ezer tonnás járművet várhatóan két hónapon belül leszállítják az amerikai cégnek.


Miután teljesen elkészült, a Harmony of the Seas hatezernél is több utas és nagyjából kétezer fős személyzet szállítására lesz alkalmas – írta a BBC News. A gigantikus óceánjáró már hónapok óta a francia kikötőváros nevezetessége, utazási irodák naponta visznek kíváncsi turistákat a sétahajóhoz, ami nagyobb, mint Saint-Nazaire bármely épülete.


A hajó mellett eltörpülnek a város házai
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol