.

Elkészült a félmilliomodik Skoda YetiA Kvasiny-ban lévő Skoda gyárból kigördült az 500 ezredik példány.

A Skoda Yeti 2009-es bemutatása óta az egyik legnépszerűbb kis szabadidő-autó a piacon, amit jól bizonyít, hogy hat év alatt félmillió készült belőle. A típus 2013-ban kapott egy ráncfelvarrást, ami után megváltozott a frontrésze az új, konvencionálisabb formájú fényszóróknak köszönhetően.

„Bevezetése óta a Yeti sok örömet szerzett az ügyfeleinknek Európában és a nemzetközi piacokon. Ez a siker nem kis részben a Kvasiny-ban dolgozó csapatunknak köszönhető. Az ő technikai hozzáértésüknek, tapasztalatuknak, és elkötelezettségüknek köszönhető ennek a gyárnak a kimagaslóan jó hírneve. a következő években jelentősen bővíteni fogjuk Kvasiny kapacitását és gyártási mennyiségét az új szabadidő-autóink érkezése miatt” - nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a Skoda gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja.

A Yeti következő generációja valószínűleg 2016-ban mutatkozik be, de emellett nagyon valószínű, hogy a Seat kompakt SUV-ja is Kvasiny-ban készül majd, akárcsak a Skoda nagyobb, hétszemélyes szabadidő-autója. A kapacitásbővítés után a gyár dolgozóinak száma 4500-ról 5800-ra emelkedik majd, az éves kapacitás pedig eléri majd a 280 ezer autót. Jelenleg a Yeti mellett a Superbet is itt gyártják, de a Yeti készül még Kínában és Oroszországban is.

autoszektor

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol