.

Elképesztő okból kellett visszahívni az egyik legritkább LamborghinitAz amerikai hatóságok még az ilyen különleges autóknál is megtalálják azt a hibát, ami miatt a gyártónak vissza kell hívnia javításra a szériát.


A különböző szériahibák miatt előforduló visszahívások ugyan nem vetnek túl jó fényt az adott márkára és modellre, de mostanra azért már elfogadott lett ez annyira, hogy ne jelentsen nagyobb problémát. Az amerikai hatóságok különösen alaposan végzik a munkájukat, így a tengerentúlon még gyakoribbnak mondhatók az ilyen akciók, és ennek esett most áldozatul a Lamborghini is, méghozzá a mindössze 40 példányban (20 kupé és 20 roadster) legyártott Centenarióval – az indok azonban több mint érdekes.

 

Egy ilyen visszahívás alkalmával általában a legrosszabbra gondol az ember: kigyulladó alkatrészek, kilazuló kerekek vagy éppen működésképtelen biztonsági rendszerek lebegnek a szemünk előtt, de a Centenario esetében ennél egyszerűbb okok bújnak meg a háttérben. Az amerikai hatóságok ugyanis vizsgálataik során kiderítették, hogy a több mint 500 millió forintba kerülő kupéban és majd' 640 milliót kóstáló roadsterben bizony van egy matrica, amin helytelenül szerepel a megadott össztömeg, ez pedig természetesen nem maradhat így.

A probléma egyébként nem kevesebb mint 11 autót érint, de pánikra semmi ok, ugyanis a gyártó már értesítette a tulajdonosokat, hogy ingyenesen javítják a hibát. Noha egy ilyen visszahívás mindig csak problémát jelent – főleg az ilyen, többszázmilliós autók esetében –, azt hiszem, ebben az esetben a tulajdonosok is csak mosolyogni tudtak a helyzeten. Mindenesetre a szabály az szabály, így az olaszoknak ki kell cserélniük a matricákat a ritka, gyűjtői példányokban.


autopult

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol