.

Elfelejtett, történelem előtti piramisok Egyiptomban
Angela Micol amerikai kutató kedvence az ősi Egyiptom. Gyűjti az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, leírásokat, térképeket. Ezek között találkozott legendákkal melyek szerint a sivatagban hatalmas, piramisok léteztek, melyek jóval a nagy Kheopsz piramis előtt épültek.

A régészetnek időközben kalakult egy új ága, amit szatelit régészetnek hívnak. Ennél a műhold képeket elemezve olyan struktúrák is felfedezhetők, amelyek a földről nem láthatók.

A legendák nyomába eredve Angela átvizsgálta a Nílus alsó folyása melletti sivatag műhold képeit.  2012-ben a képek részletes elemzése során olyan alakzatokat vett észre, amelyek mesterséges alkokotásoknak tűntek  A helyszíneket párosította a legendákban fellelhető információkkal, és úgy vélte megtalálta a legősibb egyiptomi civilizáció nyomait.


Mesterséges struktúráknak látszó alakzatok a műhold képen
 
A hivatalos régész társadalom csípőből elutasította az elveszett piramisok létét, ami érthető is, hiszenl ha ők valamiről nem tudnak akkor az nem is létezhet.  A terület helyszíni vizsgálatát azért mellőzték, mert véleményük szerint ezeket az alakzatokat a természet alkotta és nem többek mint egyszerű homok dombok a sivatag közepén.

Aztán kiderült, hogy ezek a "homok dombok" piramisként vannak jelölve több régi térképen.
Micol szerint a hely, ahol a piramist megtalálta egy 189 méter kiterjedésű háromszög alakú fennsík, amely véleménye szerint háromszor akkora építményt rejt, mint a legismertebb ókori egyiptomi piramis.
 

A háromszög alakú kiemelkedés szemből nézve

"A képek önmagukért beszélnek," - mondta Micol, amikor először jelentette be, hogy mit talált. "Nagyon nyilvávaló, hogy mit rejthet a terület, de helyszíni kutatásokra van szükség annak ellenőrzésére, hogy valóban piramisokról van szó."
Miközben az egyiptológiával foglalkozó vezető régészek továbbra is szkeptikusak a felfedezéssel kapcsolatban, és azzal utasítják el a jól látható "struktúrákat", hogy azok "anomáliák a Google Földön", újabb bizonyítékok kerültek napvilágra, melyek alátámasztják Micol megállapításait.

Medhat Kamal El-Kady és Haidy Farouk Abdel-Hamid, akik szintén az ismert egyiptomi civilizáció előtti időket kutatják és történetesen régi térképeket, dokumentumokat gyűjtik, bejelentették, hogy Angela Micol által felfedezett formációk Abu Sidhum közelében vannak és több birtokukban lévő régi térképen piramisként vannak jelölve.

Mivel Medhat Kamal El-Kady, az Ománi Szultánság nagykövete és felesége Haidy Farouk Abdel-Hamid ügyvéd, korábban egyiptomi elnöki tanácsos, és a határon átnyúló és nemzetközi szuverenitási kérdések szakértője, elég jól beépültek a hatalomba, így bejelentésüket nem lehetett csak úgy lesöpörni az asztalról.
 
"Csupán ebben a témában több mint 34 térképpel és 12 régi dokumentummal rendelkezünk, főleg tudósoktól és vezető öntözési tisztviselőktől," - mondta El-Kady. - "És ezek közül három is igazolja Micol meállapításaít"

Mohamed Aly Soliman, egyiptológus, ilyen előzmények után látogatta meg a helyszínt Abu Sidhum közelében. Megállapította, hogy ezek a halmok különböző rétegekből állnak, amelyek nem tartoznak a környező tájhoz. Mesterséges struktúrák, melyeket feltehetően az ősi egyiptomiak ősei készítettek, és nem természetes képződmények, amire hivatkozva sokan elutasítják az alaposabb vizsgálatokat.
 

A háromszög alakú kiemelkedés oldala

"A sik területből kiemelkedő domb sok cserép darabot és kagylót tartalmaz, amiket nehéz a természet alkotásának betudni" -  összegezte véleményét Mohamed Aly Soliman - "További feltárásokra van szükség, hogy betekintést nyerjünk ebbe az eltemetett kultúrába."

Ha felfedezésről bebizonyosodik, hogy a dombok az ismert egyiptomi civilizáció előtti idők építményei, át kell írni a jelenlegi történelem könyveket. Ez a felfedezés más megvilágításba helyezi az emberiség történelmét. Az egyiptológiát területüknek tekintő hivatalos régész szaktekintályeknek rá kell jönni, hogy létezhetnek olyan dolgok ebben a régióban, amiről elképzelésük sincs.
 

http://www.ancient-code.com/a-giant-discovery-that-overshadows-the-pyramids-of-giza-long-lost-pyramids-confirmed-in-egypt/

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol