.

Elektromos autó ezer kilométeres hatótávvalÚj utakon az elektromos autók energiatárolása
 
Ha csak a fele igaz annak, amit állítanak, ez a Quant akkor is bele tudja dörgölni az összes eddigi jövőautó-fejlesztést a földbe.
 
post-feature-image
Quantino a jövő reménye
 
Az autóipar már évtizedek óta keresi az alternatív energiaforrásokat az olaj kiváltására, amelyek nem tart örökké. Számos országban kísérleteznek új technológiákkal. Iyenek például a hidrogén járművek, elektromos járművek, szerves alapú etanol autók, napelemes autók. Egyes autógyártók ideiglenes megoldásokat fejlesztenek, mint amilyenek a hibrid járművek. Azonban most egy teljesen új technológia forradalmasíthatja az elektromos autók energia ellátását.

Egy svájci-német cég nagy reményt keltő ötlete mögött a tulajdonos/feltaláló Nunzio La Vecchia (ő svájci olasz) szabadalma áll. Az általa kitalált nanoFlowCell nevű töltéstároló egység nem akkuban, nem is hidrogéntartályban tartja az áramot, hanem két, ellentétes töltöttségű elektrolitot (fémek vizes sóoldatait) tartalmazó tartályban. A folyadékok nem használódnak el, áram bevitelével újra meg újra hasznosíthatók, de ha valamiért mégsincs már rájuk szükség, annyira ártalmatlanok, hogy akár a lefolyóba is lehet önteni őket.
.
Ezek az elektrolitok előre feltölthetők s emiatt úgy tankolhatók, mint ma a benzin vagy a gázolaj, csak arra kell figyelni, hogy a fáradt elektrolitot ki kell szivattyúzni az egyik oldalon, hogy a másikon a friss bemehessen. Az elérhető hatótáv ezer kilométer felett van.  Ráadásul itt még az akku-élettartam sem lebeg Damoklész kardjaként a tulajdonos feje felett, mert csak szuperkondenzátorok vannak benne, amik azért sokkal olcsóbbak, mint a Li-Po cellamezők. Egyszerűen csodás.
 
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/jGQiM0kuJ3o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Eddig három autó prototípusa készült el.  Egy sportkocsi, egy mindennapi használatra szánt autó és egy nagyobb méretű limuzin.
Természetesen a legtöbb embert a közép kategóriás autó érdekli, ami a legérdekesebb az összes modell közül. A legjobb az egészben, hogy ezeket az autókat tesztelésre már jóváhagyták. A tesztpéldány német rendszámmal fut.

A tömeggyártásra szánt változat: Quantino

A cég szerint a nagyközönségnek szánt Quantino modell egy megfizethető autó lesz. Négy darab 27 lóerős villanymotorral büszkélkedhet (108 lóerő), ami a járművet mindössze 5 másodperc alatt gyorsítja fel 0-ról 100 kilométeres óránkénti sebességre.

Természetesen ez nem egy versenyautó, de kihasználva a beépített akkumulátorokat az autó növelheti ezt a gyorsulást. Az elektromos motor képes elérni a 200 kilométeres óránkénti sebességet, miközben teljesen hangtalanul működik.

A Quantino egyben a világ első alacsony feszültségű autója, ami egyszerű 48 Voltos meghajtást használ.
 

A legérdekesebb része a Quantinonak a futásteljesítménye. Egyetlen tankkal képes megtenni több mint 1000 kilométert. Egy nemrég végzett tartóssági vizsgálat során az autóval új világrekordot állítottak fel, ahol 14 óra és 3 perc után a jármű vezetője feladta, mivel  a két 159 literes elektrolit tartály töltöttsége a kezdeti érték 78 százalékán állt. Reménytelennek látta, hogy kifogyassza, a tartályt mielőtt elalszik a volán mögött. Az autó átlagos sebessége 74,8 km/óra volt a tartóssági teszt során.
Ráadásul a veszélytelen elektrolitot otthon is lehet tárolni és tölteni, akár napelemről, amit bele lehet pumpálni a tartályba.

A sportos Quant FE


A Quant FE egy 801 kW-os (1090 lóerő) villamos motort használ, mely segítségével a 300 kilométeres óránkénti sebesség is elérhető. Az autó 2,8 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre, és összkerékhajtású.

A versenyló jelleg ellenére a két 250 literes tartály 800 kilométeres út megtételére nyújt lehetőséget egyetlen feltöltéssel.
Az autó súlya több mint 2000 kilogramm, de még mindig képes lépést tartani a McLaren P1-el gyorsulás tekintetében.
Ennek gyártását csak a későbbiekben tervezik.

A prototípus Quant E Sportlimuzin


A Quant E Sportlimuzin volt az első prototípus autó, melyet 2014-ben mutattak be. Sportos kialakításával és teljesítményével nagyon hasonlít a Quant Fe-re. Annak ellenére, hogy egy prototípus, az autó használható utcai közlekedésre, és a német közlekedési minisztérium is hitelesítette.

A Quant E 600 kilométer megtételére alkalmas egyetlen tankkal, mivel kisebb a tartály kapacitása. Ez volt az eredeti autó, amely alapja lett a Quant FE sport szedánnak és a Quantino közepes méretű autónak.

Az összekerékhajtású autó 680 kW-os ((925 lóerő) villanymotorral rendelkezik. 380 km/órás elképesztő végsebességre és ugyanolyan gyorsulásra képes, mint a Quant FE.

Egyenlőre ennek gyártását sem tervezik, először a Quantino bevezetésével szeretnék a technológiát elfogadtatni az emberekkel. Elterjedéséhez még szükséges a jelenlegi benzinkutak kibővítése, ahol az elhasznált elektrolit folyadékot náhány perc alatt feltöltöttre lehessen cserélni.  Ez nem reménytelen, hiszen a gázzal hajtot autókhoz is utólag építettek tartályokat a benzinkutakon.
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol