.

Elefántcsorda vándorol lakott területen KínábanEgy éve vándorolnak

Egy nap alatt további 12 kilométert tett meg Kínában egy vándorló vadelefántcsorda, amely súlyos károkat okozva, egyebek között egész kukoricatáblákat felemésztve és istállókat romba döntve tett meg mintegy 500 kilométert az elmúlt hónapokban a délnyugati Jünnan tartományban, és már annak fővárosához, Kunminghoz érkezett.

A kínai közösségi médiában a múlt héten bukkantak fel olyan felvételek ahol az elefántok lakott területen sétálnak keresztül, A hatóságok ezt a vonulást igyekeznek rendezett keretek között tartani.

 

<iframe width="680" height="383" src="https://www.youtube.com/embed/545de7LVGpA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

AZ ÁLLATOKAT IMMÁR 510 EMBERREL, 110 JÁRMŰVEL ÉS 14 DRÓNNAL MEGFIGYELŐ ÉS KÍSÉRŐ RENDŐRÖK KIÜRÍTIK ELŐTTÜK AZ UTAKAT A GYORSABB TOVÁBBHALADÁS ÉRDEKÉBEN,és próbálják elterelni őket a sűrűn lakott településektől.

A múlt héten a csorda még mindig Jünnan tartomány fővárosa Kunming térségében tartózkodott,
 

AZ ELSŐDLEGES CÉLLÁ AZ VÁLT, HOGY TÁVOL TARTSÁK ŐKET A NYOLC ÉS FÉLMILLIÓ LAKOSÚ VÁROSTÓL, ÉS DÉLNYUGATI IRÁNYBA TERELJÉK TOVÁBB AZ ÁLLATOKAT.


Azt továbbra sem tudni, hogy az elefántok miért hagyták el még tavaly a természetes élőhelyüket. Egy 16 egyedből álló csapat 2020 márciusában indult útnak és novemberben érkezett meg Pu'er városába, ahol az egyik nőstény egy borjúnak adott életet. A csorda öt hónap múlva, április közepén kelt ismét útra, majd egy héttel később két elefánt kivált, a többi állat pedig tovább haladt észak felé.

.A szakemberek szerint a nagyszabású fejlesztések miatt az elefántok élőhelyei zsugorodnak, a hagyományos pufferzónák fokozatosan eltűnnek, aminek nyomán az emberek és elefántok közötti összetalálkozások egyre gyakoribbá válnak.

Jünnanban a vadon élő elefántok száma 300 körülire nőtt az 1980-as években becsült kevesebb mint 200-ról. AZ ÁLLATOK TERMÉSZETES ÉLŐHELYE AZONBAN A 45 ÉVVEL EZELŐTTI TÖBB MINT 2000 NÉGYZETKILOMÉTERRŐL MOSTANRA KEVESEBB MINT 500 NÉGYZETKILOMÉTERRE CSÖKKENT.

MTI.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol