.

Egymillió dollárt adtak egy krumpli fotójáértAz ír származású Kevin Abosch a világ egyik legmenőbb fotósa. A Business Insider szerint, konkrétan a legmenőbb. Azért, mert egy krumpliról készült fotóját egymillió dollárért tudta eladni, s a kép ezzel felkerült a legdrágábban eladott fotók húszas örökranglistájára.

A „Potato #345 (2010)” című kép Abosch párizsi stúdiójának falán lógott, ott látta meg a fotós egyik patrónusa. Abosch félig viccesen azt mondta neki, hogy a kép áráról még tárgyalni sem hajlandó egymillió dollár alatt, de a vevő rábólintott az ajánlatra.

Kevin Abosch önarcképe
 


Ez a fotó kelt el egymillió dollárért

A 47 éves Abosch hihetetlenül népszerű: fotózta már az összes nagyágyút a Szilícium-völgyből, a googlevezér Eric Schmidttől, a Facebook ügyvezetőjén, Sheryl Sandbergen át a Twitter első emberéig, Jack Dorseyig, de készítette a leghíresebb portrét Johnny Deppről is. Egy képe 150 ezer dollárba kerül, ha valaki magáncélokra akarja használni, és félmillióba, ha kereskedelmiekre.


Johnny Depp

A krumplikat – amellett, hogy szülőföldje jelképei – azért szereti fotózni mert hasonlítanak az emberekre. Mindegyik különbözik, de azt azért elsőre meg lehet mondani róluk, hogy ugyanahhoz a fajhoz tartoznak.

„Mindenek előtt nem fotósnak, vagy művésznek látom magam, hanem egy kortárs képzőművész testében élő antropológusnak, aki történetesen kamerával dolgozik” – tartja magáról Abosch.

(via Irish Central)

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol