.

Egy különleges híd Spanyolország határánA világ tele van határokkal, ami sokszor vízfolyásokból, nagy folyókból vagy más tereptárgyakból áll. A Rajna már az ókorban is határ volt a Római Birodalom és a germán népek között, és még ma is határ egy szakaszon  Franciaország és  Németország közt.
A folyók által kialakult  határok elválasztották egymástól a folyam két oldalán élőket, de idővel hidak épültek rajtuk amelyek egyesítették azt amit az ember és a természet szétválasztott.

Ugyan ezt a szerepet töltik be a tengeröblöket átívelő csodás mérnöki alkotások


                       Golden Gate 2737 méter                                                         Brooklyn bridge 1834 méter
 

Országokat összekötő hidak

       Monostori híd 622 méter (Magyarország - Szlovákia)                       Tengeri híd 55 kilométer (Kína-Makao)
 

Spanyolországban is van egy híd, amely ugyan nem szerepel a híres mérnöki alkotások között, de mégis különleges:  A világ legrövidebb nemzetközi hídja Spanyolország és Portugália között épült,  mindössze 3,2 méter hosszú, 1,45 méter széles.
 

A felújított híd

Az öreg fahíd 2008-ban épült újjá európai uniós forrásból El Marco faluban az Abrilongo vízfolyás felett,  Léte a spanyol Badajoz tartománybeli La Codosera és a portugál Alentejo régió Arronches települése között könnyíti meg a gyalogos forgalmat. 
 
Ezen a hídon könnyen át lehet menni a szomszédos portugál faluba.

Ez a kis folyó, amely inkább egy patak, a portugáliai Arronches falunál ered, és mintegy 30 kilométer megtétele után a Gévora folyóba ömlik. A meder olyan szűk, hogy sok szakaszon könnyű lenne átugrani, hogy egyik országból a másikba jussunk, de mégis ez a határ a két ország között -írja a Larazon
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol