.

Egy kellemes dálutáni séta benyomásaiA mostani márciusi időjárás elég mostohán bánt a jó idővel. Costa del Sol tengerparti részén,  az ilyenkor megszokott langyos tavaszi napsütés helyett eső, meg viharos szél váltogatta egymást, de amikor a helyzet fokozódott a kettő egyszerre is előfordult.
 
A jó hír viszont az, hogy semmi sem tart örökké. Ezen a héten végre megérkezett a jó idő, most már élvezhetjük a napsütést, és a 20-22 fokot. Tökéletes kiránduló idő.
Így aztán délután el is indultam sétálni.
Nem olyan rég sikerült felfedezni egy sétára alkalmas keskeny, kisforgalmú, betonozott utat, ami a dombokon keresztül vezet Mijasra.
 
Az út mellett, mindentől távol, igen komoly házak állnak. Nem is értem, hogy ennyire kint a természetben hogyan tudnak a tulajdonosaik megllenni. Láttunk egy olyan kiadó barlang lakást is, ami még az Airbnb.com-on is szerepel, méghozzá elég jó foglaltsággal.
 
A szikla alatti természetes barlangot falazták le és mögötte alakítottak ki a két szobát + nappalit, és a mellékhelyiségeket.
Egyébként az út melletti szikla képződmények igen érdekesek, nem is tudom mi tarja őket a magasban, miért nem szakadnak le.
 

 
​Ezen az úton tovább haladva, egy meredek emelkedő után áll egy kis templom, ami a XVII-XVIII. században épült, emléket állítva egy hajótörést szenvedett hajó legénységének szerencsés megmenekülésére.
 

Mint a templom melletti emléktáblán olvasható, ezen a területen az 1400-as években virágzott egy Osunillas nevű település, amiből mára csak csak a régi erődítmény? kastély?  falának egy darabja maradt meg. Ezt a területet a katolikus királyok 1483-ban, a mórok bejövetele és letelepedése után több mint 700 évvel, foglalták vissza.. Az addig virágzó település és mezőgazdaság, a szorgos mór parasztok és állattenyésztők elűzése után évszázadokra szegénységbe süllyedt.

A mórok 711-ben keltek át a Gibraltári szoroson, és 100 éven belül szinte az egész Ibériai-félszigetet elfoglalták. Sikerük titka abban rejlett, hogy nem rabolni jöttek, hanem új hazát kerestek.
Ezen a területen élő egyszerű mór emberek, akiknak ősei már minimum 7 - 8 generáció óta itt éltek, ezt a területet hazájuknak tekintették.

 

De hát ez a múlt, ami elmúlt.

Visszatérve a jelenbe az órámra néztem és rájöttem indulni kell hazafelé. még majd egy óra mire az út elején leparkolt kocsihoz érek. Ilyenkor este 7 óra felé már hűvösödni kezd, a dzsekimet meg a kocsiban hagytam.
Ahogy sétáltunk visszafelé, elnéztem a tájat.
 

A távolban egy nemrég épült kertváros házai látszódnak, ahol már minden szabad helyet értékesítettek, de küzvetlenül sétaútunk mellett még akad beépítetlen terület, ahol a lovak is a természetes környezetükben élhetnek.
Egyenlőre.
Csupán idő kérdése, mikor jelölik ki ezt a részt is építési területnek, ahogy a főúthoz közeli részeken is történt. Aztán  házak, utcák  kerítések nőnek ki a földből, és a természetes táj csak szép emlék marad.
 
Szép séta, kellemes idő, és valódi vidéki táj, nem a felkapott mijasi turista centrum. Ezekkel az érzésekkel és látnivalókkal gazdagodtam a séta folyamán.
 
P.R.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china