.

Egy ijesztő rovar védi a lakást a kellemetlen élősködőktőlIjesztő, de nagyon hasznos: ezért nem szabad megölni a százlábút

Sokan rettegnek tőle, pedig az egyik leghasznosabb rovar, akár még a lakásban is.

 

A százlábú látványa sokakból vált ki rettenetet és iszonyt, és bár a nem kis méreteiről ismert állat valóban ijesztő hatást kelt, rendkívül hasznos, olyan ragadozó ugyanis, mely szinte az összes lakásban jelen lévő más élősködőre és rovarra veszélyt jelent.

Amellett pedig, hogy a lakásból sem feltétlenül kell elűzni, érdemes tudni, hogy a kerti kártevők elszaporodását is megakadályozza, nem véletlen, hogy sokak szerint inkább védeni kellene, mint elpusztítani.

Elpusztítja az ágyi poloskákat is

A százlábú hossza legfeljebb harminc centiméter lehet, elnevezése pedig korántsem túlzó, előfordulhat ugyanis akár még az is, hogy 101 lábpárja van - bár ez a szám akár 15 is lehet. Az első pár láb hegyes, szúrós, kampószerű látványa nem túl bizalomgerjesztő, a rovar azonban elsősorban más rovarokra jelent veszélyt, az emberre nem.
 


Ha találkozol eggyel, nem célszerű bántani, ő sem fog téged, viszont szinte biztos, hogy ha jelen van a lakásban, más rovarok száma drasztikusan csökkenni fog, táplálékát jelentik ugyanis, és a lakásokba is előszeretettel merészkedik be csupán azért, hogy ilyen táplálékot szerezzen.

A százlábú a hangyákra, legyekre, pókokra, férgekre, meztelen csigákra és csótányokra is veszélyes lehet, emellett az ágyi poloskák számát is lényeges mértékben csökkentheti. Ebből kifolyólag sokan nem is tessékelik ki, és attól sem kell félni, hogy elszaporodik, jellemzően ugyanis magányosan él, és nem tűnnek fel újabb példányok ott, ahol megjelent.

 

Ha mégsem látnád szívesen

Ha inkább kitessékelnéd, egyszerűen csak tedd ki a lakásból, és igyekezz megszüntetni a repedéseket, réseket, melyeken keresztül újra bejuthatna. Az éjszaka aktív rovar kedveli az alagsorok és fürdőszobák nedves közegét, különösen ha hűvösebb is, így a számára kedvező feltételek megszüntetésével, a vizes területek feltörlésével, szellőztetéssel, rendszeres takarítással is kiebrudalhatod.

Megjelenésükre nagy szárazság vagy nagyobb eső után fokozottan is számítani lehet olyan helyeken, ahol előszeretettel bukkan fel - a kedvezőtlen időjárási körülmények ugyanis kiszorítják rejtekhelyéről -, nagyon ritka azonban, hogy nagy számban tűnjenek fel.Femina

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china